Karéta api Mataram

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mataram
KA Mataram Bisnis-Eksekutif.jpg
Karéta api Mataram tos ngaliwat Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip-Bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion awal Pasar Senén
Stasion ahir Lempuyangan
Operasi
Dibuka 15 Juni 2017 (minangka KA Mataram Prémium)

17 Pébruari 2019 (minangka KA Mataram Éksekutip-Bisnis)

Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201/CC203/CC204/CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam

Karéta api Mataram nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan ruteu Stasion Lempuyangan - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Karéta api Mataram masih ngalayanan kélas ékonomi AC prémium anu rangkéan berbahan stainless steel.

Mimitina, karéta api ieu dioperasikeun pikeun angkutan lebaran di taun 2017, ngabantuan tugas KA Bogowonto, KA Gajah Wong, KA Jaka Tingkir, jeung KA Progo anu ngalayanan ruteu nu sarua.[2]

Mimiti 17 Pébruari 2019, rangkéan karéta api Mataram Prémium anu asalna mangrupa ékonomi prémium (K3 2017) diganti jadi karéta campuran éksekutip-bisnis. Sedengkeun urut rangkéanna dimutasi ka Bandung pikeun dipaké rangkéan Karéta api Pangandaran.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Mataram indit ti Stasion Lempuyangan isuk-isuk, sedengkeun ti Stasion Pasar Senén poé péuting.<ref>KA Mataram (id) Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Informasi KA Mataram (id)
  2. Aditya, Ivan (13 Juni 2017). "KA Mataram Premium Lempuyangan - Pasar Senen beroperasi 15 Juni 2017". KRJogja.com. Diakses tanggal 16 April 2018. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg