Stasion Cilebut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cilebut
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CLT.png
  • Singgetan: CLT
  • Nomor: 0709
Stasiun Cilebut.jpg
Stasion Cilebut
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bogor
Kacamatan Sukaraja
Kodeu pos 16710
Koordinat 6°31′49.9″S 106°48′2.1″E / 6.530528°S 106.800583°E / -6.530528; 106.800583Koordinat: 6°31′49.9″S 106°48′2.1″E / 6.530528°S 106.800583°E / -6.530528; 106.800583
Sajarah
Dibuka 1871
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +171 m
Perenahna[2] km 47+292 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor
Layanan KRL Commuter Line
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron Dua péron sisi nu jangkung jeung hiji péron pulo di antara jalur 1 jeung 2 nu rada jangkung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Aréa komérsial: Aya
Tempat ibadah: Aya
Lokasi dina peta
Cilebut is located in Kabupatén Bogor
Cilebut
Cilebut
Lokasi di Kabupatén Bogor

Stasion Cilebut (CLT) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Cilebut Timur, Sukaraja, Kabupatén Bogor. Stasion nu aya dina tingkat kaluhuran +169 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line.

Di beulah kidul stasion ieu, saacan Stasion Bogor, aya Stasion Sukaresmi, anu masih kénéh dina prosés pangwangunan.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[3] 07 Pasar Anyar–Bojonggedé

Kacilakaan[édit | édit sumber]

  • Karéta listrik Commuter Line 435 tujuan Jakarta Kota anjlok di péron stasion ieu, gerbong nu katilu anjlok ti rél sarta nubruk péron. Gerbong kaopat nepi ka kadalapan kaluar rél. Évakuasi lumangsung kira-kira 8 jam, nyababkeun gangguan kana 48 jadwal karéta.[4]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Rute Angkot di Bogor". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-bogor.html. Diakses pada 2018-06-20 
  4. http://m.news.viva.co.id/news/read/356539-commuter-line-keluar-rel--perbaikan-butuh-8-jam Vivanews.com

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Stasiun Selatan Bandung.jpg