Stasion Jayakarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Jayakarta

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun JAY.png
  • Singgetan: JAY
  • Nomor: -
Stasiun Jayakarta 2020.jpg
Stasion Jayakarta, 2020
LokasiJalan Pangeran Jayakarta 28
Mangga Dua Selatan, Sawah Besar, Jakarta Pusat, DKI Jakarta,
Indonésia
Luhur+13 m
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Letak ti pangkalkm 1+400 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Dibuka1992
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jakarta Kota
Tungtung
Depok–Jakarta Kota
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan nglayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Jayakarta (JAY) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮏᮚᮊᮁᮒ) mangrupa stasion karéta api kelas II anu pererahna di Mangga Dua Selatan, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Stasion ieu mangrupa stasion anu pang kalérna di jalur layang Jakarta–Manggarai. Ngaranna diambil ti jalan anu teu jauh ti stasion ieu, nyaéta Jalan Pangeran Jayakarta. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +13 métér ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta jeung ngan nglayanan rute KRL Commuter Line. Stasion ieu ngan miboga dua jalur karéta api.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta 12K (Asémka Éxplorer) Stasion Jakarta KotaStasion Jakarta Kota (via Pangeran Jayakarta)
JAK 10 (Jak Lingko) Stasion Jakarta KotaStasion Tanahabang

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Jakarta Kota
Stasion saenggeusna:
Stasion Mangga Besar