Stasion Jayakarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Jayakarta
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun JAY.png
  • Singgetan: JAY
  • Nomor: -
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanSawah Besar
KalurahanMangga Dua Selatan
AlamatJalan Pangeran Jayakarta 28
Sajarah
Dibuka1992
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+13 m
Perenahna[2]km 1+400 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan nglayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jakarta Kota
Tungtung
Depok–Jakarta Kota
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung

Stasion Jayakarta (JAY) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮏᮚᮊᮁᮒ) mangrupa stasion karéta api kelas II anu pererahna di Mangga Dua Selatan, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Stasion ieu mangrupa stasion anu pang kalérna di jalur layang Jakarta–Manggarai. Ngaranna diambil ti jalan anu teu jauh ti stasion ieu, nyaéta Jalan Pangeran Jayakarta. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +13 métér ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta jeung ngan nglayanan rute KRL Commuter Line. Stasion ieu ngan miboga dua jalur karéta api.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta 12K (Asémka Éxplorer) Stasion Jakarta KotaStasion Jakarta Kota (via Pangeran Jayakarta)
JAK 10 (Jak Lingko) Stasion Jakarta KotaStasion Tanah Abang

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Jakarta Kota
Stasion saenggeusna:
Stasion Mangga Besar


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°09′59″S 106°49′49″E / 6.166449°S 106.8302876°E / -6.166449; 106.8302876