Stasion Mangga Besar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Mangga Besar

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MGB.png
  • Singgetan: MGB
  • Nomor: 0422
Stasiun Mangga Besar 2020.jpg
Stasion Mangga Besar, 2020
LokasiJalan Karang Anyar
Karang Anyar, Sawah Besar, Jakarta Pusat, DKI Jakarta,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°08′59″S 106°49′37″E / 6.1496813°S 106.8270263°E / -6.1496813; 106.8270263Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°08′59″S 106°49′37″E / 6.1496813°S 106.8270263°E / -6.1496813; 106.8270263
Luhur+14 m
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Letak ti pangkalkm 2+480 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabek     Station sanggeusna  
Bogor–Jakarta Kota
Depok–Jakarta Kota
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Mangga Besar (MGB) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮙᮀᮌ ᮘᮨᮞᮁ) mangrupa stasion kereta api kelas II anu pererahna di Jalan Karang Anyar, Karang Anyar, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Stasion ieu dirénovasi deui dina taun 1988 kalawan stasion layang jeung sejak éta, stasion ieu geus aya di luhur jalanan pikeun ngaminimalkeun kamacétan. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +14 métér ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung ngan ngalayanan rute KRL Commuter Line.

Leuwih tiheula dibéré ngaran Mangga Besar, stasion ieu sacara administratif teu pererahna di Kelurahan Mangga Besar, Taman Sari, Jakarta Barat, tapi pererahna agak jauh di tenggara kalurahan éta. Mangga Besar ogé mangrupa ngaran jalan anu peuntaseun di kalér stasion ieu.

Kiwari stasion ieu ngan miboga dua jalur karéta api.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta JAK 10 (Jak Lingko) Stasion Jakarta KotaStasion Tanah Abang
Mikrolet[3] JP01 Stasion Jakarta KotaPasar Baru

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Jayakarta
Stasion saenggeusna:
Stasion Sawah Besar