Stasion Mangga Besar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Mangga Besar
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun MGB.png
  • Singgetan: MGB
  • Nomor: 0422
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanSawah Besar
KalurahanKarang Anyar
AlamatJalan Karang Anyar
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 2+480 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabek     Station sanggeusna  
Bogor–Jakarta Kota
Depok–Jakarta Kota
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung

Stasion Mangga Besar (MGB) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮙᮀᮌ ᮘᮨᮞᮁ) mangrupa stasion kereta api kelas II anu pererahna di Jalan Karang Anyar, Karang Anyar, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Stasion ieu dirénovasi deui dina taun 1988 kalawan stasion layang jeung sejak éta, stasion ieu geus aya di luhur jalanan pikeun ngaminimalkeun kamacétan. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +14 métér ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung ngan ngalayanan rute KRL Commuter Line.

Leuwih tiheula dibéré ngaran Mangga Besar, stasion ieu sacara administratif teu pererahna di Kelurahan Mangga Besar, Taman Sari, Jakarta Barat, tapi pererahna agak jauh di tenggara kalurahan éta. Mangga Besar ogé mangrupa ngaran jalan anu peuntaseun di kalér stasion ieu.

Kiwari stasion ieu ngan miboga dua jalur karéta api.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta JAK 10 (Jak Lingko) Stasion Jakarta KotaStasion Tanah Abang
Mikrolet[3] JP01 Stasion Jakarta KotaPasar Baru

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Jayakarta
Stasion saenggeusna:
Stasion Sawah Besar


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°8′59.2″S 106°49′37.0″E / 6.149778°S 106.826944°E / -6.149778; 106.826944