Karéta api Sancaka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sancaka
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip-Bisnis
Status Beropeasi
Lokal Daop 6 Jogja
Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Yogyakarta
Stasion Surabaya Gubeng
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Sancaka nyaéta karéta api kelas éksekutip-bisnis anu ngahubungkeun Yogyakarta (Tugu) jeung Surabaya (Gubeng).[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta ieu boga kaunikan, nyaéta rangkéanana asalna ti dua daop anu béda, nyaéta ti Daérah Operasi VI Yogyakarta jeung Daérah Operasi VIII Surabaya.[2] Karéta anu berangkat ti Yogyakarta isuk-isuk jeung ti Surabaya Gubeng soré éta milik Daop 6 Jogja, sedengkeun karéta anu berangkat ti Surabaya Gubeng isuk-isuk jeung ti Yogyakarta soré éta milik Daop 8 Surabaya.[2] Sanajan kitu, fasilitasna henteu dibédakeun, ngan upama karéta anu Daop 6 Jogja mah karéta makanna maké "karéta makan pembangkit kelas bisnis (KMP2)", tapi karéta anu Daop 8 Surabaya mah karéta makanna maké "karéta makan kelas éksekutip (M1)".[1] Perjalanan Jogja-Surabaya ngan ngabutuhkeun waktu kurang ti 6 jam.[2]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 5 karéta éksekutip (K1)
  • 3 karéta bisnis (K2)
  • 1 karéta makan (M1)/karéta makan pembangkit (KMP2)
  • 1 karéta pembangkit
  • 1 karéta bahasi [1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Sancaka (id) diakses tanggal 29 Desember 2015
  2. a b c Jadwal KA Sancaka (id) diakses tanggal 29 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg