Karéta api Sancaka Utara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sancaka Utara
SancakaUtara.jpg
Karéta api Sancaka Utara
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Éksekutip jeung bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Surabaya Pasarturi
Stasion Kutoarjo
Jumlah stasion 15
Ruteu Surabaya Pasarturi-Bojonegoro-Gambringan-Solo Balapan-Kutoarjo
Operasi
Dibuka 1 Désémber 2019
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter lintas datar
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-100 km/jam

Karéta api Sancaka Utara nyaéta karéta api kelas éksekutip-bisnis anu ngalayanan ruteu Surabaya PasarturiKutoarjo liwat BojonegoroGambringanSolo. Karéta api ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya. Karéta ieu mangrupa karéta api munggaran anu ngalayanan ruteu Surabaya-Kutoarjo liwat Gambringan. Ngaran "Sancaka" dicokot tina ngaran oray sanca anu bisa tahan dina sagala kaayaan

Karéta api ieu resmi dioperasikeun di tanggal 1 Désémber 2019 di Stasion Surabaya Pasarturi, ku Wakil Gubernur Jawa Wétan, Émil Dardak. Dioperasikeunna KA ieu dipiharep bisa ngakomodir panumpang anu ti Bojonegoro jeung Lamongan ka Solo jeung Yogyakarta, atawa sabalikna tanpa transit heula.[1]

Karéta api Sancaka Utara ngagunakeun jalur karéta api Gambringan-Gundih, anu asalna tara dipaké pisan. Jalur éta ngan jadi jalur darurat sawaktu-waktu lamun jalur KA Gambringan-Brumbung jeung Gundih-Brumbung aya gangguan. Jalur ieu kungsi dipaké ku karéta barang migas ti Stasion Rewulu ka Stasion Cepu di taun 2005.[2]

Spesifikasi karéta[édit | édit sumber]

Lintasan lalampahan Surabaya Pasarturi - Kutoarjo pp.
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Rangkéan 4 karéta kelas éksekutip (K1 KTA) + 1 karéta makan pembangkit (MP2 KTA) + 4 karéta kelas bisnis (K2 KTA)


Catetan : Susunan rangkéan ogé barobah unggalna

Jumlah tempat diuk 456 tempat diuk

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api Sancaka Utara per 1 Désémber 2019 (dumasar Gapéka 2019).

Stasion Nepi Indit
KA 165/168/169 Sancaka Utara (Surabaya Pasarturi-Kutoarjo)
Surabaya Pasarturi - 07.00
Lamongan 07.37 07.40
Babat 08.04 08.07
Bojonegoro 08.31 08.40
Cepu 09.14 09.17
Randublatung 09.39 09.42
Kradenan 10.09 10.12
Gambringan 10.38 10.43
Gundih 11.04 11.07
Salém 11.31 11.33
Solo Balapan 11.54 12.00
Klatén 12.28 12.31
Yogyakarta 12.56 13.14
Watés 13.32 13.35
Kutoarjo 14.07 -
KA 170/167/166 Sancaka Utara (Kutoarjo-Surabaya Pasarturi)
Kutoarjo - 17.15
Watés 17.44 17.47
Yogyakarta 18.15 18.20
Klatén 18.47 18.49
Solo Balapan 19.15 19.27
Salém 19.50 19.59
Gundih 20.26 20.31
Gambringan 20.52 21.00
Kradenan 21.25 21.28
Randublatung 21.55 21.58
Cepu 22.21 22.25
Bojonegoro 22.47 22.57
Babat 23.27 23.30
Lamongan 23.54 23.57
Surabaya Pasarturi 00.35 -

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "PT Kereta Api Luncurkan Sancaka Utara Layani Bojonegoro-Yogyakarta PP". beritajatim.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-12-18. 
  2. JawaPos.com (2019-10-31). "14 Tahun Tak Dipakai, Jalur KA Gambringan-Gundih Kembali Difungsikan". radarkudus.jawapos.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-11-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)