Karéta api Sidomukti

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Sidomukti
Solo Balapan-Yogyakarta PP.
Informasi
Sistem Karéta api lokal bisnis
Kelas Bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Solo Balapan
Stasion Yogyakarta
Jumlah stasion 5
Ruteu 2
Operasi
Dibuka 2013
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-100 km/jam
Titik pangluhurna +113 (Yogyakarta)

Karéta api Sidomukti nyaéta karéta api bisnis anu ngalayanan ruteu Stasion Solo Balapan-Stasion Yogyakarta.[1][2] Karéta ieu rangkéanna nginjeum ti karéta api Senja Utama Solo anu teu dijalankeun beurang.[1] Karéta ieu ngan dijalankeun poé saptu jeung minggu, sarta poé libur.[1]

Mimitina, karéta ieu dioperasikeun ahir taun 2013 minangka karéta tambahan.[1] Tapi lantaran okupansina anu gedé, karéta ieu dioperasikeun satuluyna.[1] Karéta ieu ruteuna pernah diperpanjang nepi ka Stasion Kutoarjo, tapi ahirna diperpondok deui, lantaran di ruteu ieu geus aya karéta api Ajisaka anu kiwari teu beroperasi.[1] Karéta api Sidomukti ngabantu tugasna Karéta api Prambanan Éksprés, Karéta api Madiun Jaya Éksprés, jeung Karéta api Sriwedari pikeun ngalayanan ruteu Stasion Yogyakarta-Stasion Solo Balapan.[1]

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Ngaran Sidomukti dicokot tina ngaran motif batik khas Surakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Dina unggal perjalananna, karéta api Sidomukti mawa:[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan ku karéta api Sidomukti nyaéta:[1]

Jadwal perjalanan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api Sidomukti dumasar GAPEKA 2015[2]

KA 145F Sidomukti (Solo Balapan-Yogyakarta)
Stasion Nepi Indit
Solo Balapan - 09.55
Purwosari 10.00 10.02
Klatén 10.25 10.27
Lempuyangan 10.50 10.52
Yogyakarta 10.56 -
KA 146F Sidomukti (Yogyakarta-Solo Balapan)
Stasion Nepi Indit
Yogyakarta - 12.30
Lempuyangan 12.34 12.37
Klatén 13.00 13.02
Purwosari 13.25 13.27
Solo Balapan 13.32 -

Tarip[édit | édit sumber]

Pikeun sakali perjalanan, harga tikétna Rp20.000,00.[2] Tapi mimiti dioperasikeun mah taripna Rp30.000,00.[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Informasi KA Sidomukti (id) diakses tanggal 5 Maret 2016
  2. a b c d Informasi dan jadwal mengenai kereta api Sidomukti (id) diakses tanggal 5 Maret 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia]

KA Galunggung Nagreg.jpg