Karéta api Bandara Internasional Yogyakarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Bandara Internasional Yogyakarta
KA Prameks Yogyakarta 2.jpg
KA Bandara YIA (katuhu) jeung KA Praméks (kénca) keur eureun di Stasion Yogyakarta
Informasi umum
Jinis layananKaréta api bandara
StatusBeroperasi
Daérah operasiDaop 6 Jogja
Dipiheulaan kuKaréta api Solo Éksprés
Mimiti beroperasi6 Méi 2019
Operator ayeunaDaérah Operasi VI Yogyakarta
Rute
Stasion awalYogyakarta
Jumlah pangeureunan3-7
Stasion ahirWojo
Kebumén
Frékuénsi lalampahan12 kali (Yogyakarta-Wojo)
2 kali (Yogyakarta-Wojo-Kebumen)
Nomor karéta801-824
Pelayanan
KelasÉksekutip
Teknis sarana dan prasarana
Bakal pelantingKRDE meunang nyieun INKA
Lebar sepur1.067 mm
Kecepatan operasional60-100 km/jam
Pemilik jalurDiréktorat Jéndral Karéta Api

Karéta api Bandara Internasional Yogyakarta nyaéta layanan karéta bandara anu ngalayanan ruteu Yogyakarta-Wojo jeung Yogyakarta-Wojo-Kebumén. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta. Karéta ieu dijalankeun 12 kali pikeun ruteu Yogyakarta-Wojo sarta 2 kali pikeun ruteu Yogyakarta-Kebumén.[1]

Panghubung ka Bandara Internasional Yogyakarta[édit | édit sumber]

Karéta ieu mangrupa salah sahiji pilihan pikeun ka Bandar Udara Internasional Yogyakarta anu dirancang pikeun ngagantikeun Bandar Udara Internasional Adisutjipto anu perenahna di tengah-tengah kota Yogyakarta anu dirasa geus teu idéal deui.[2] Pilihan transportasi séjén nyaéta DAMRI, Satelqu, taksi argo, jeung taksi daring.[3][4][5]

Ku sabab jalur karéta api anu aya teu kahubung jeung bandara, jadina ti Stasion Wojo (stasion pangdeukeutna ka Bandara YIA) disadiakeun bus shuttle DAMRI ka bandara. Jarak ti Stasion Wojo ka Bandara YIA kira-kira 4 kilométer.[6][7][8]

Kahareupna, bakal diwangun jalur karéta api langsung ka Bandara Internasional Yogyakarta anu dirancanakeun bakal jadi di taun 2021.[9][10]

Stasion pangeureunan[édit | édit sumber]

Ieu stasion pangeureunan anu dilayanan ku KA Bandara Internasional Yogyakarta:[11][12]

Jadwal[édit | édit sumber]

Ieu jadwal KA Bandara YIA per tanggal 1 Désémber 2019 dumasar Gapeka 2019[13][1][14]

  • Yogyakarta - Wojo - Kebumén
Stasion KA 801 KA 803
Nepi Indit Nepi Indit
Yogyakarta Tugu (YK) - 08.35 - 15.05
Wates (WT) 09.02 09.05 15.33 15.36
Wojo (WJ) (Stasion bandara) 09.18 09.21 15.49 15.51
Kutoarjo (KTA) 09.40 09.44 16.10 16.34
Kutowinangun (KWN) Langsung 16.52 17.02
Kebumén (KM) 10.10 - 17.19 -
  • Yogyakarta - Wojo
Stasion KA 805 KA 807 KA 809 KA 811 KA 813
Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Yogyakarta Tugu (YK) - 03.35 - 05.10 - 05.55 - 07.30 - 10.10
Wates (WT) 04.01 04.03 05.36 05.38 06.22 06.25 07.56 07.58 10.36 10.38
Wojo (WJ) (Stasion bandara) 04.15 - 05.50 - 06.38 - 08.10 - 10.50 -
  • Yogyakarta - Wojo
Stasion KA 815 KA 817 KA 819 KA 821 KA 823
Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Yogyakarta Tugu (YK) - 12.20 - 12.50 - 16.40 - 19.15 - 20.10
Wates (WT) 12.46 12.48 13.16 13.18 17.06 17.08 19.42 19.45 20.36 20.55
Wojo (WJ) (Stasion bandara) 13.00 - 13.30 - 17.20 - 19.57 - 21.07 -
  • Kebumén - Wojo - Yogyakarta
Stasion KA 802 KA 804
Nepi Indit Nepi Indit
Kebumén (KM) - 10.25 - 17.40
Kutowinangun (KWN) 10.35 10.41 17.51 17.57
Kutoarjo (KTA) 11.08 11.12 18.15 18.20
Wojo (WJ) (Stasion bandara) 11.31 11.33 18.39 18.41
Wates (WT) 11.45 11.48 18.54 18.56
Yogyakarta Tugu (YK) 12.16 - 19.25 -
  • Wojo - Yogyakarta
Stasion KA 806 KA 808 KA 810 KA 812 KA 814
Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Wojo (WJ) (Stasion bandara) - 04.45 - 06.30 - 07.07 - 08.50 - 11.10
Wates (WT) 04.58 05.00 06.43 06.45 07.19 07.21 09.03 09.06 11.22 11.24
Yogyakarta Tugu (YK) 05.26 - 07.12 - 07.47 - 09.33 - 11.50 -
  • Wojo - Yogyakarta
Stasion KA 816 KA 818 KA 820 KA 822 KA 824
Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Wojo (WJ) (Stasion bandara) - 13.20 - 15.15 - 18.05 - 20.16 - 21.30
Wates (WT) 13.33 13.36 15.28 15.32 18.17 18.19 20.28 20.30 21.42 21.45
Yogyakarta Tugu (YK) 14.02 - 15.59 - 18.45 - 20.56 - 22.13 -

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Liputan6.com. "Jangan Bingung, Ini Jadwal Kereta Bandara Baru Yogyakarta". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  2. Media, Kompas Cyber. "Maret 2020, Seluruh Penerbangan Domestik dan Internasional Akan Pindah ke Bandara YIA Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  3. Cahyana, Ludhy. "Menuju Bandara YIA, Berikut Pilihan Transportasinya". Tempo. Diakses tanggal 2020-04-06. 
  4. Cahyana, Ludhy. "Bandara YIA Bakal Ditunjang Kereta Api yang Berangkat Setiap Jam". Tempo. Diakses tanggal 2020-04-06. 
  5. Dispar, P. I. P. "Jadwal Kereta Api Bandara YIA". Dinas Pariwisata Daerah Istimewa Yogyakarta (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  6. agus. "Dukung Operasional Penuh YIA, 24 Trip KA Bandara ‘Ready’!". KRJogja (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  7. "Melihat Stasiun Wojo yang Kini Cantik • Radar Jogja". Radar Jogja (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  8. Liputan6.com. "Seluruh Penerbangan dari Bandara Adisutjipto Pindah ke YIA Maret 2020". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  9. Hikam, Herdi Alif Al. "Begini Rute Lengkap Kereta yang Tersambung Bandara Kulon Progo". detikfinance (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  10. "Jalur KA Sepanjang 5,7 KM Akan Hubungkan Stasiun Wojo dan Bandara YIA Kulonprogo". Tribunnews.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  11. keretamania. "Jadwal Kereta Api Bandara YIA Yogyakrta". Kereta Api Kita (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  12. "Jadwal Kereta Bandara YIA, Lengkap dengan Daftar Stasiun Keberangkatan dan Pemberhentian". Tribun Travel (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  13. keretamania. "Jadwal Kereta Api Bandara YIA Yogyakrta". Kereta Api Kita (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-04-06. 
  14. "Antimacet, Simak Jadwal Kereta Bandara YIA Kulon Progo". suara.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-04-06. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Ramatloka Resmi PT Kereta Api Indonesia (perséro)


KA Galunggung Nagreg.jpg