Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Garut
Forraçao2.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Subkingdom:
Divisi:
Kelas:
Subkelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
M. arundinacea
Ngaran binomial
Maranta arundinacea

Garut (Maranta arundinacea) nyaéta pepelakan taunan gedé ti genus Maranta nu habitat asalna di leuweung hujan di Asia Tenggara jeung Afrika Kidul jeung Wétan. Tangkal garut pituin tu Amérika, kiwari loba dipelak di India kulon.[1] Tangkal garut bisa hirup kalawan subur di daérah anu haneut, sarta cukup usum hujanna 1500-2000 mm dina sataun.[1] Dipelakeun di daérah anu palebahna tempatna aya dina 1000 mdpl (luhureun beungeut cai laut).[1] Sanajan kitu, tangkal garut bisa hirup jeroning tempatna kahieuman atawa kurang katojo ku panonpoé. Di sababaraha daérah tangkal garut dipelak tumpang sari jeung tangkal coklat anu umurna 6 taun atawa geus jangkung.

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Tangkal garut jangkung nepika 1 méter, akar serabut dina sadapuran aya 3-5 tangkal.[1] Daun lonyod mencos katungtungnakeun, panjang 20-30 cm.[1] Betina mibanda kelir bodas, panjang ilaharna 20-30 sm diameter (buleudanna) 3-5 cm.[1] Cara ngarekahkeunna dipelak tina anakna/beuti anu geus bijil sirung.[1]



Rujukan[édit | édit sumber]

  • Arrowroot. Wikipédia basa Inggris (disalin 9 Séptémber 2008).
  1. a b c d e f g Ika, Rochdjatun Sastrahidayat; Tutung Hadiastono (2017). Penyakit pada Tanaman Ubi-ubian. Universitas Brawijaya Press: Springer Science & Business Media. p. 135. ISBN 9786024322175. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Emoji u1f604.svg