Wanaraja, Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Wanaraja

Peta lokasi Kacamatan Wanaraja
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Garut
Camat -
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa -


Wanaraja nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.[1] mibanda kode POS 44183.[2] Aya hiji kabiasaan nu perlu ditiru ku daérah séjén, taya lian aya hiji pasantrén nu mana unggal poé kemis malem jumaah sok ngalaksanakeun solat hajat babarengan.[3] Mustamina ogé henteu saeutik, juljol daratang ti unggal daerah malah aya nu datang ti saluareun Garut ogé, timimiti rahayat biasa nepika para inohong jeung selebriti.[3]


Dina cara tatanén di Wanaraja ngajalankeun hiji konsép tatanén rami terpadu, numana kiwari geus bisa ngabantu nyumponan kabutuhan ékonomi di éta wewengkon.[1] Lahan nu geus disadiakeun pikeun melak tangkal rami legana 34 ha, ieu ogé kaasup diversifikasi usaha nu geus aya sagigireun, ngukut hayam, domba, tani supa, rupa-rupa karajinan, jeung réa-réa deui.[1] Salah saurang inohong sunda nu kawentar taya lian Prof.K.H Anwar Musadda, mangsa nuju anomna nyantri di pasantren Cipari, Wanaraja.[4] Nepika kiwari masjid Cipari jadi hiji cagar budaya, kaasup salah sahiji situs tininggal zaman kolonial.[5] Aya deui keris (duhung) nu kapanggih di Cimanuk hilir, titinggal jaman karajaan Hindu di Jawa Barat. [6] Di Wanaraja ogé ngadeg salah sahiji pabrik, pangolahan walirang nu dihasilkeun ti sababarah gunung salah sajijina gunung patuha.[7]



 t·s·é 

Kabupatén Garut, Jawa Barat

Lambang Garut.gif

Kacamatan: Banjarwangi | Banyuresmi | Bayongbong | Balubur Limbangan | Bungbulang | Caringin | Cibalong | Cibatu | Cibiuk | Cigedug | Cihurip | Cikajang | Cikelét | Cilawu | Ciséwu | Cisompét | Cisurupan | Garut Kota | Kadungora | Karangpawitan | Karangtengah | Kersamanah | Lélés | Leuwigoong | Malangbong | Mekarmukti | Pakénjéng | Pameungpeuk | Pamulihan | Pangatikan | Pasirwangi | Peundeuy | Samarang | Selaawi | Singajaya | Sucinaraja | Sukaresmi | Sukawening | Talégong | Tarogong Kalér | Tarogong Kidul | Wanaraja




Nuvola filesystems folder home.png


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c Aminah Musaddad, Hj Mien (2007). Agribisnis Tanaman Rami. p. 19020. ISBN 9789790020573. 
  2. "kode pos Indonesia 2017". 
  3. a b {{cite book}|title =Ternyata Shalat & Puasa Sunah Dapat Mempercepat Kesuksesan|year=2012|ISBN=9786028389730|first=Ceceng|last=Salamudin, M.Ag|publish=Ruang Kata}}
  4. Suryanegara, Ahmad Mansyur (2017). Api sejarah. ISBN 9786027123724. 
  5. Nurtiningsih, Emi (2008). Katalog situs/benda cagar budaya Jawa Barat. University of Wisconsin - Madison. 
  6. [[cite book|title=IPS TERPADU : - Jilid 1B|ISBN=9789797346942|Publish=ESIS|page=68|year=2011|location=Jakarta}}
  7. Komandoko, Gamal (2010). Ensiklopedia pelajaran dan umum. ISBN 9789796103713.