Karéta api Dhoho

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Karéta api Rapih Dhoho)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Dhoho
Surabaya Kota-Kertosono-Blitar PP.
Kereta Dhoho 2019.jpg
Karéta api Dhoho nalika eureun di Stasion Kertosono
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Blitar
Surabaya Kota
Jumlah stasion 22
Ruteu 1
Operasi
Dibuka 1974
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api Dhoho atawa dikenal ogé Rapih Dhoho nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan ruteu Stasion Surabaya Kota - Stasion Kertosono - Stasion Blitar.[1] Saenggeus nepi di Stasion Blitar, karéta ini ganti ngaran jadi Penataran ruteu Blitar-Malang-Surabaya Kota.[1] Di Stasion Kertosono, rangkéan karéta ieu langsir, tuluy ka kidul (Blitar) atawa wétan (Surabaya).[1] Karéta ieu eureun di ampir unggal stasion nu diliwatanna.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya.[1]

Karéta ieu dina unggal perjalananna mawa 6 karéta api ékonomi (K3 SDT) jeung 1 karéta pembangkit/karéta makan pembangkit (KP3/KMP3 SDT). [1]

Jarak tempuh total sekitar 180 km, ditempuh 5-6 jam.[1] Per 1 April 2015, tarip karéta api ieu Rp10.000,00 - Rp15.000,00, bergantung jarak anu ditempuh panumpang.[2] Médalna GAPEKA 2019, karéta ieu eureun di Stasion Ngujang pikeun naik/eureunkeun panumpang.

Ngaran Dhoho dicokot tina ngaran karajaan di Kediri, nyaéta Dhaha.[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Ieu jadwal lalampahan KA Rapih Dhoho per 1 Desember 2019 (dumasar Gapeka 2019)[2]
Surabaya Kota - Blitar

Stasion KA 439/432 KA 441/434 KA 443/436 KA 445/438
Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Surabaya Kota - 04.50 - 09.20 - 12.00 - 17.50
Surabaya Gubeng 04.58 05.02 09.28 09.31 12.08 12.11 17.59 18.02
Wonokromo 05.09 05.12 09.37 09.40 12.17 12.23 18.09 18.12
Sepanjang 05.19 05.21 09.48 09.54 12.31 12.33 18.19 18.21
Boharan 05.30 05.38 Ls 12.43 12.49 Ls
Krian 05.44 05.46 10.08 10.17 12.55 12.57 18.35 18.37
Tarik 05.55 06.14 10.27 10.29 13.07 13.09 18.47 18.49
Mojokerto 06.23 06.33 10.39 10.49 13.19 13.39 18.59 19.02
Curahmalang 06.42 06.44 10.58 11.00 13.48 13.52 19.11 19.13
Sumobito 06.49 06.51 11.05 11.16 13.57 13.59 19.18 19.34
Peterongan 06.59 07.01 11.24 11.26 14.07 14.18 19.42 19.44
Jombang 07.08 07.11 11.32 11.40 14.24 14.28 19.50 19.53
Sembung 07.20 07.22 11.49 11.52 14.36 14.38 20.01 20.03
Kertosono 07.32 08.00 12.02 12.45 14.48 15.15 20.13 20.34
Purwoasri* Ls 12.56 13.05 Ls Ls
Papar 08.16 08.18 13.13 13.15 15.31 15.39 20.50 20.52
Minggiran* Ls 13.21 13.33 Ls Ls
Kediri 08.35 08.46 13.46 13.49 15.57 16.15 21.09 21.12
Ngadiluwih 08.56 08.58 13.59 14.01 16.25 16.27 21.21 21.23
Kras 09.05 09.07 14.08 14.10 16.34 16.36 21.30 21.36
Ngujang 09.15 09.17 14.18 14.20 16.44 16.46 21.44 21.46
Tulungagung 09.25 09.28 14.27 14.33 16.54 16.57 21.53 21.57
Sumbergempol 09.35 09.37 14.39 14.41 17.04 17.06 22.03 22.05
Ngunut 09.45 09.47 14.49 14.51 17.14 17.24 22.13 22.19
Rejotangan 09.55 10.07 14.59 15.01 17.32 17.38 22.28 22.30
Blitar 10.21 - 15.13 - 17.51 - 22.43 -


Stasion KA 431/440 KA 433/442 KA 435/444 KA 437/446
Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Blitar - 04.45 - 09.55 - 13.42 - 17.23
Rejotangan 04.58 05.00 10.07 10.11 13.55 14.03 17.36 17.40
Ngunut 05.08 05.10 10.20 10.22 14.11 14.13 17.48 17.50
Sumbergempol 05.18 05.20 10.30 10.32 14.22 14.24 17.58 18.00
Tulungagung 05.27 05.30 10.39 11.05 14.31 14.35 18.07 18.10
Ngujang 05.38 05.40 11.13 11.15 14.43 14.45 18.18 18.20
Kras 05.48 05.50 11.23 11.26 14.53 14.55 18.28 18.46
Ngadiluwih 05.57 05.59 11.34 11.36 15.02 15.04 18.54 18.56
Kediri 06.09 06.14 11.46 12.21 15.14 15.17 19.06 19.11
Susuhan* Ls 12.29 12.35 Ls Ls
Minggiran* Ls 12.42 12.48 Ls Ls
Papar 06.32 06.34 12.54 12.56 15.35 15.37 19.29 19.31
Kertosono 06.52 07.20 13.13 13.40 15.53 16.20 19.48 20.17
Sembung 07.30 07.32 13.50 14.10 16.30 16.32 20.27 20.29
Jombang 07.41 07.57 14.18 14.26 16.40 16.43 20.38 20.48
Peterongan 08.04 08.06 14.32 14.40 16.50 16.58 20.54 20.56
Sumobito 08.14 08.06 14.48 14.54 17.06 17.08 21.04 21.19
Curahmalang 08.22 08.30 14.59 15.09 17.13 17.19 21.24 21.27
Mojokerto 08.39 08.53 15.18 15.24 17.28 17.51 21.36 21.40
Tarik 09.05 09.07 15.34 15.36 18.00 18.02 21.49 21.51
Krian 09.17 09.21 15.46 15.48 18.12 18.18 22.01 22.03
Boharan 09.27 09.43 Ls 18.24 18.32 22.09 22.11
Sepanjang 09.52 09.56 16.02 16.28 18.42 18.50 22.21 22.24
Wonokromo 10.04 10.07 16.25 16.28 18.59 19.03 22.33 22.37
Surabaya Gubeng 10.14 10.17 16.36 16.40 19.09 19.12 22.44 22.47
Surabaya Kota 10.25 - 16.48 - 19.21 - 22.55 -

Katerangan :

  • Tanda "Ls" nunjukkeun karéta api liwatan langsung
  • Tanda (*) nunjukkeun stasion teu ngalayanan panumpang

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Informasi KA Rapih Dhoho (id) diakses tanggal 5 Maret 2016
  2. a b Jadwal dan tarif KA Rapih Dhoho (id) diakses tanggal 5 Maret 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


KA Galunggung Nagreg.jpg