Stasion Talun

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Talun
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun TAL.png
  • Singgetan: TAL
  • Nomor: 5022
Stasiun Talun 2020.jpg
Stasion Talun taun 2020
Lokasi
PropinsiJawa Timur
KabupaténBlitar
KacamatanTalun
KalurahanTalun
AlamatJalan Stasion Talun
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi VII Madiun
Kelas stasion[1]III/léutik
Tingkat kaluhuran+244 m
Perenahna[2]km 107+389 lintas Bangil-Blitar-Kertosono
LayananPenataran
Pamesenan tikétSistem tikét online, nglayanan pamesenan langsung di lokét husus KA lokal/komuter anu di liwatan wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     Layanan lokal KAI     Station sanggeusna  
Citakan:Layanan lokal KAI lines
Surabaya Kota–Malang–Blitar, p.p.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulau anu sarua rendah)
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Layanan pelanggan: Aya, hiji tempat jeung lokét

Stasion Talun (TAL) (Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦠꦭꦸꦤ꧀ , Sêtasiyun Talun) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Talun, Talun, Blitar. Stasion anu perenahna dina kaluhuran +244 méter ieu mangrupa stasion anu letakna di beulah tenggarana Daérah Operasi VII Madiun lintas Kertosono-Bangil. kalawan letak kaluhuran éta, stasion ieu jeung jeung Stasion Garum mangrupa stasion anu perenahna dina kaluhuran pangluhurna di Daop VII. Stasion ieu miboga tilu jalur karéta api jeung jalur 2 kalawan sepur lurus.

Ti tanggal 1 Agustus 2016, aya parobahan koordinasi kawilayahan stasion-stasion KA, stasion ieu jeung Stasion Blitar jeung Stasion Garum anu saméméhna kaasup tina Daérah Operasi VIII Surabaya kiwari kaasup tina Daérah Operasi VII Madiun.[3]

Ngan hiji karéta api anu eureun di stasion ieu, nyaéta KA Penataran.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Penataran, tujuan Blitar jeung tujuan Surabaya Gubeng atawa Surabaya Kota liwat Malang (lokal ékonomi AC)

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Talun per 1 Desember 2019 (sesuai Gapeka 2019).

No. KA KA Tujuan Kelas Népi Indit
450 Penataran Surabaya Kota (SB) Lokal Ékonomi AC 04.32 04.34
447 Blitar (BL) 09.23 09.25
452 Surabaya Kota (SB) 10.59 11.01
449 Blitar (BL) 12.47 12.49
454 Surabaya Gubeng (SGU) 15.39 15.41
451 Blitar (BL) 16.55 16.57
456 Surabaya Kota (SB) 18.18 18.20
453 Blitar (BL) 22.43 22.45

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Daop Madiun Tambah Tiga Stasiun Kereta Api - ANTARA News Jawa Timur" (dalam bahasa id-ID). Antara News. https://jatim.antaranews.com/lihat/berita/182251/daop-madiun-tambah-tiga-stasiun-kereta-api. Diakses pada 2018-03-31 
Jalur karéta api Kertosono-Bangil
Stasion saméméhna:
Stasion Garum
Stasion saenggeusna:
Stasion Wlingi

Koordinat: 8°05′29″S 112°17′19″E / 8.0915269°S 112.2886071°E / -8.0915269; 112.2886071