Kabupatén Blitar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Artikel ieu ngeunaan Blitar minangka kabupatén. Keur kota kalayan ngaran nu sarua, tempo Kota Blitar.

Kabupatén Blitar
Lambang Kabupaten Blitar.webp

Lambang Kabupatén Blitar
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten blitar.png

Peta lokasi Kabupatén Blitar
Motto Hurub Hambangun Praja
Propinsi Jawa Wétan
Ibukota Blitar
Lega Wilayah 1.588,79 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.111.000 (2003)
666 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
22
28
Dasar hukum -
Tanggal 5 Agustus 1324
Bupati Heri Nugraha
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0342
DAU ?

Ramatloka: www.kabblitar.go.id

Kabupatén Blitar nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Timur, Indonésia. Ibu kotana nyaéta Blitar. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Kediri di kalér, Kabupatén Malang di wétan, Samudra Hindia di kidul, sarta Kabupatén Tulungagung di béh kulonna. Kabupatén Blitar ngawengku 22 kacamatan, nu kabagi deui jadi sababaraha désa jeung kalurahan.

Di béh kaler (wawatesan jeung Kabupatén Kediri) aya Gunung Kelud (1.731 m), salah sahiji gunung seuneuan aktip di Pulo Jawa. Basisir kidul ilaharna mangrupa pasir.