Karéta api lokal Bojonegoro

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lokal Bojonegoro
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Sidoarjo
Stasion Bojonegoro
Operasi
Dibuka ?
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api lokal Bojonegoro atawa KRD Bojonegoro nyaéta karéta api lokal komuter anu ngalayanan rute Stasion Sidoarjo - Stasion Surabaya Gubeng - Stasion Surabaya Pasarturi - Stasion Bojonegoro.[1] Sabenerna mah karéta ieu lain KRD (Karéta rél diesel), tapi mangrupa karéta api ékonomi biasa anu ditarik lokomotip.[1] Karéta ieu mangrupa karéta anu kadua ngaliwatan shortcut (jalan pintas) Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi saenggeus Karéta api Jayabaya.[1] KRD Bojonegoro mawa 5 karéta ékonomi, 1 karéta pembangkit, jeung 1 karéta aling-aling.[1] Karéta ieu eureun di unggal stasion anu diliwatannana.[1] Karéta ieu dijalankeun 4 kali rute Stasion Sidoarjo - Stasion Surabaya Pasarturi (2 kali pp.), jeung 2 kali rute Stasion Sidoarjo - Stasion Bojonegoro (1 kali pp).[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi KRD Bojonegoro (id) diakses tanggal 21 Februari 2016
  2. Jadwal KRD Bojonegoro (id) diakses tanggal 21 Februari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg