Karéta api lokal Bojonegoro

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api lokal Bojonegoro
Lokal BJ SGU.jpg
Karéta api lokal Bojonegoro nalika ninggalkeun Stasion Surabaya Gubeng
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Sidoarjo
Stasion Bojonegoro
Operasi
Dibuka ?
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api lokal Bojonegoro atawa KRD Bojonegoro nyaéta karéta api lokal komuter anu ngalayanan rute Stasion Sidoarjo - Stasion Surabaya Gubeng - Stasion Surabaya Pasarturi - Stasion Bojonegoro.[1] Sabenerna mah karéta ieu lain KRD (Karéta rél diesel), tapi mangrupa karéta api ékonomi biasa anu ditarik lokomotip.[1] Karéta ieu mangrupa karéta anu kadua ngaliwatan shortcut (jalan pintas) Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi saenggeus Karéta api Jayabaya.[1] KRD Bojonegoro mawa 5 karéta ékonomi, 1 karéta pembangkit, jeung 1 karéta aling-aling.[1] Karéta ieu eureun di unggal stasion anu diliwatannana.[1] Karéta ieu dijalankeun 4 kali rute Stasion Sidoarjo - Stasion Surabaya Pasarturi (2 kali pp.), jeung 2 kali rute Stasion Sidoarjo - Stasion Bojonegoro (1 kali pp).[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi KRD Bojonegoro (id) diakses tanggal 21 Februari 2016
  2. Jadwal KRD Bojonegoro (id) diakses tanggal 21 Februari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg