Karéta api Songgoriti

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Songgoriti
KA Songgoriti 20191016.jpg
KA Songgorinti asup Stasion Waru
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Ékonomi Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Surabaya Gubeng
Stasion Malang
Operasi
Dibuka 1 Désémber 2019
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60–90 km/jam

Karéta api Songgoriti nyaéta karéta api kelas ékonomi AC prémium anu ngalayanan ruteu Surabaya GubengMalang jeung sabalikna. Karéta api ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya.

Karéta api ieu mimiti dioperasikeun dina tanggal 1 Désémber 2019 saprak médalna Grafik Perjalanan Kereta Api (GAPEKA) 2019 sareng ngagunakeun rangkéan karéta api Jayakarta pikeun pangoperasianna. Kiwari, tarifna Rp40.000,00 pikeun sakabéh jarak tempuh panumpang.

Asal Usul[édit | édit sumber]

Ngaran "Songgoriti" dicokot tina kawasan wisata Songgoriti di Songgokerto, Batu, Batu anu mangrupa tempat istirahat pilihan kanggo para wisatawan di Kota Batu. Salain éta, dikenal kaayaan candi paninggalan Karajaan Medang, Candi Songgoriti, jeung wisata cai panas.

Sajarah[édit | édit sumber]

Saméméh ngaran "Songgoriti", aya karéta api sareng ngaran "Jayakarta SGU-ML/ML-SGU" anu beroperasi di lintas Surabaya-Malang kalawan karéta tambahan ngagunakeun rangkéan karéta api Jayakarta anu teu dipaké dina poé isuk di Stasion Surabaya Gubeng anu saterusna diganti ngaranna jadi "Songgoriti" sareng palayanan jeung rangkéan anu sarua ti tanggal 1 Désémber 2019.

Data Teknis[édit | édit sumber]

Lintasan lalampahan Surabaya Gubeng - Malang pp.
Lokomotip CC206
Rangkéan 5 karéta kelas ékonomi prémium (K3 2017 SDT) + 1 karéta makan pembangkit (MP3 2017 SDT) + 4 karéta kelas ékonomi prémium (K3 2017 SDT)
Jumlah tempat diuk 720 tempat diuk

Jadwal lalampahan[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api Songgoriti per 1 Désémber 2019 (dumasar Gapeka 2019).

KA 283 Songgoriti (Surabaya Gubeng-Malang)
Stasion Nepi Indit
Surabaya Gubeng - 05.30
Wonokromo 05.37 05.40
Waru 05.47 05.49
Sidoarjo 06.03 06.12
Bangil 06.36 06.39
Lawang 07.21 07.25
Malang 07.49 -
KA 284 Songgoriti (Malang-Surabaya Gubeng)
Stasion Nepi Indit
Malang - 11.10
Lawang 11.33 11.36
Bangil 12.32 12.39
Sidoarjo 13.04 13.07
Waru 13.20 13.23
Wonokromo 13.30 13.33
Surabaya Gubeng 13.40 -

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)