Stasion Cisaat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cisaat
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CSA.png
  • Singgetan: CSA
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Sukabumi
Kacamatan Cisaat
Kalurahan Cisaat
Kodeu pos 43152
Sajarah
Dibuka 21 Maret 1882
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +584 M
Perenahna[2] km 52+352 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik

Stasion Cisaat (CSA) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cisaat, Cisaat, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Cisaat ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi. Salian ti KA Pangrango, stasion ieu ogé ngalayanan bongkar muat KA Angkutan Semén jurusan Nambo.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Pondok Leungsir
Stasion saenggeusna:
Stasion Sukabumi


Stasiun Selatan Bandung.jpg