Stasion Cisaat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cisaat
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CSA.png
  • Singgetan: CSA
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanCisaat
KalurahanCisaat
Kodeu pos43152
Sajarah
Dibuka21 Maret 1882
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+584 M
Perenahna[2]km 52+352 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Cisaat (CSA) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cisaat, Cisaat, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Cisaat ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi. Salian ti KA Pangrango, stasion ieu ogé ngalayanan bongkar muat KA Angkutan Semén jurusan Nambo.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Pondok Leungsir
Stasion saenggeusna:
Stasion Sukabumi


Stasiun Selatan Bandung.jpg