Stasion Cisaat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cisaat

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CSA.png
  • Singgetan: CSA
LokasiCisaat, Cisaat, Sukabumi, Jawa Kulon, 43152
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°54′50″S 106°53′15″E / 6.914°S 106.887505°E / -6.914; 106.887505Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°54′50″S 106°53′15″E / 6.914°S 106.887505°E / -6.914; 106.887505
Luhur+584 M
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 52+352 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka21 Maret 1882
Layanan
Karéta api Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Cisaat (CSA) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮞᮃᮒ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cisaat, Cisaat, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Cisaat ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi. Salian ti KA Pangrango, stasion ieu ogé ngalayanan bongkar muat KA Angkutan Semén jurusan Nambo.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Pondok Leungsir
Stasion saenggeusna:
Stasion Sukabumi