Halteu Pondok Leungsir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pondok Leungsir
  • Singgetan: PON
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanCicantayan
KalurahanCisandé
Kodeu pos43155
Sajarah
Dibuka1883
Ditutup18 Désémber 2012
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]Halteu
Tingkat kaluhuran+537 M
Perenahna[2]km 48+451 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron1
Tipeu pasinyalan-

Halteu Pondok Leungsir (PON) nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Cisandé, Cicantayan, Sukabumi. Halteu ieu ngan boga hiji Baheulana, halteu ieu ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor jeung Sukabumi, ngan pas rangkéan KRD Bumi Geulis ruksak, karéta éta teu dioperasikeun deui, otomatis halteu ieu ogé ditutup. Sanajan kiwari aya KA Pangrango anu ngaliwatan jalur ieu, karéta éta teu eureun di halteu ieu ku sabab péron halteu ieu pondok teuing, ngan bisa nampung 1-2 gerbong.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Karangtengah
Stasion saenggeusna:
Stasion Cisaat


Stasiun Selatan Bandung.jpg