Stasion Cibadak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibadak

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CBD.png
  • Singgetan: CBD
  • Nomor: 0809
LokasiJalan Raya Ciawi, Bogor - Sukabumi
Cibadak, Cibadak, Sukabumi, Jawa Kulon, 43351
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°53′18″S 106°46′50″E / 6.888333°S 106.780444°E / -6.888333; 106.780444Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°53′18″S 106°46′50″E / 6.888333°S 106.780444°E / -6.888333; 106.780444
Luhur+380 M
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 39+884 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka21 Maret 1882
Layanan
Karéta api Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Cibadak (CBD) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮘᮓᮊ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cibadak, Cibadak, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Cibadak ngan ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Parungkuda
Stasion saenggeusna:
Stasion Karangtengah