Stasion Cibadak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibadak
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CBD.png
  • Singgetan: CBD
  • Nomor: 0809
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanCibadak
KalurahanCibadak
AlamatJalan Raya Ciawi, Bogor - Sukabumi
Kodeu pos43351
Sajarah
Dibuka21 Maret 1882
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+380 M
Perenahna[2]km 39+884 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Cibadak (CBD) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cibadak, Cibadak, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Cibadak ngan ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Parungkuda
Stasion saenggeusna:
Stasion Karangtengah


Stasiun Selatan Bandung.jpg