Stasion Cibadak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibadak
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CBD.png
  • Singgetan: CBD
  • Nomor: 0809
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Sukabumi
Kacamatan Cibadak
Kalurahan Cibadak
Alamat Jalan Raya Ciawi, Bogor - Sukabumi
Kodeu pos 43351
Sajarah
Dibuka 21 Maret 1882
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +380 M
Perenahna[2] km 39+884 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik

Stasion Cibadak (CBD) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cibadak, Cibadak, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Cibadak ngan ngalayanan karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Parungkuda
Stasion saenggeusna:
Stasion Karangtengah


Stasiun Selatan Bandung.jpg