Stasion Karangtengah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Stasion Karang Tengah)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangtengah

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KE.png
  • Singgetan: KE
LokasiCiheulang Tonggoh, Cibadak, Sukabumi, Jawa Kulon, 43351
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°53′46″S 106°49′21″E / 6.896091°S 106.822427°E / -6.896091; 106.822427Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°53′46″S 106°49′21″E / 6.896091°S 106.822427°E / -6.896091; 106.822427
Luhur+477 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 44+774 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka21 Maret 1882
Layanan
Karéta api Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Karangtengah (Kode: KE) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮛᮀᮒᮨᮍᮂ) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Ciheulang Tonggoh, Cibadak, Sukabumi, Jawa Kulon. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Karangtengah baheulana boga 2 jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Ngan, kusabab tara aya pasilangan jeung pasusulan di jalur ieu, ahirna jalur 2 dibongkar sarta dijadikeun taman leutik.

Sanajan diaranan Stasion Karangtengah, stasion ieu perenahna lain di désa Karangtengah, tapi di désa Ciheulang Tonggoh, beulah wétan désa Karangtengah.

Kiwari, stasion ieu ngalayanan kaberangkatan Karéta api Pangrango jurusan Bogor jeung Sukabumi.

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cibadak
Stasion saenggeusna:
Halteu Pondok Leungsir