Stasion Maséng

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Stasion Maseng)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Singgetan stasion ieu hartina lain Mononatrium glutamat.
Stasion Maséng
Logo PT KAI (Persero).svg
PapanNamaStasiun MSG.png
  • Singgetan: MSG
  • Nomor: 0804
Msg010414.JPG
Stasion Maséng ditempo ti sisi kidul
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bogor
Kacamatan Cigombong
Kalurahan Ciadeg
Kodeu pos 16740
Koordinat 6°42′9.2″S 106°48′52.8″E / 6.702556°S 106.814667°E / -6.702556; 106.814667Koordinat: 6°42′9.2″S 106°48′52.8″E / 6.702556°S 106.814667°E / -6.702556; 106.814667
Sajarah
Dibuka 5 Oktober 1881
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +425 m
Perenahna[2] km 14+096 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik
Lokasi dina peta
Maséng is located in Kabupatén Bogor
Maséng
Maséng
Lokasi di Kabupatén Bogor

Stasion Maséng (Kode: MSG) nyaéta hiji stasion karéta api nu perenahna di Ciadeg, Cigombong, Bogor. Stasion anu boga kaluhuran +425 méter ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari ngan KA Pangrango anu ngalayanan stasion Maséng.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Ciomas
Stasion saenggeusna:
Stasion Cigombong


Stasiun Selatan Bandung.jpg