Stasion Maséng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Stasion Maseng)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Maséng
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun MSG.png
  • Singgetan: MSG
  • Nomor: 0804
Msg010414.JPG
Stasion Maséng ditempo ti sisi kidul
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBogor
KacamatanCigombong
KalurahanCiadeg
Kodeu pos16740
Koordinat6°42′9.2″S 106°48′52.8″E / 6.702556°S 106.814667°E / -6.702556; 106.814667Koordinat: 6°42′9.2″S 106°48′52.8″E / 6.702556°S 106.814667°E / -6.702556; 106.814667
Sajarah
Dibuka5 Oktober 1881
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+425 m
Perenahna[2]km 14+096 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta
Maséng is located in Kabupatén Bogor
Maséng
Maséng
Lokasi di Kabupatén Bogor

Stasion Maséng (Kode: MSG) nyaéta hiji stasion karéta api nu perenahna di Ciadeg, Cigombong, Bogor. Stasion anu boga kaluhuran +425 méter ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari ngan KA Pangrango anu ngalayanan stasion Maséng.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Ciomas
Stasion saenggeusna:
Stasion Cigombong


Stasiun Selatan Bandung.jpg