Stasion Maséng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Stasion Maseng)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Maséng

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MSG.png
  • Singgetan: MSG
  • Nomor: 0804
Msg010414.JPG
Stasion Maséng ditempo ti sisi kidul
LokasiCiadeg, Cigombong, Bogor, Jawa Kulon, 16740
Indonésia
Luhur+425 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 14+096 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka5 Oktober 1881
Layanan
Karéta api Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Maséng (Kode: MSG) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮙᮞᮦᮀ) nyaéta hiji stasion karéta api nu perenahna di Ciadeg, Cigombong, Bogor. Stasion anu boga kaluhuran +425 méter ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari ngan KA Pangrango anu ngalayanan stasion Maséng.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Ciomas
Stasion saenggeusna:
Stasion Cigombong