Halteu Ciomas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Ciomas
  • Singgetan: CS
LokasiGenténg, Bogor Kidul, Bogor, Jawa Kulon, 16137
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°39′49″S 106°49′01″E / 6.663555°S 106.816954°E / -6.663555; 106.816954Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°39′49″S 106°49′01″E / 6.663555°S 106.816954°E / -6.663555; 106.816954
Luhur+349 M
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 0+376 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiHalteu[2]
Sejarah
Dibuka1883
Ditutup18 Désémber 2012
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan-
Lokasi dina peta

Halteu Ciomas (CS) nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Genténg, Bogor Kidul, Bogor. Halteu ieu ngan boga hiji jalur. Halteu ieu mangrupa stasion karéta api pangkidulna di Kota Bogor. Baheulana, halteu ieu ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor jeung Sukabumi, ngan pas rangkéan KRD Bumi Geulis ruksak, karéta éta teu dioperasikeun deui, otomatis halteu ieu ogé ditutup. Sanajan kiwari aya KA Pangrango anu ngaliwatan jalur ieu, karéta éta teu eureun di halteu ieu ku sabab péron halteu ieu pondok teuing, ngan bisa nampung 1-2 gerbong.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Batutulis
Stasion saenggeusna:
Stasion Maséng