Halteu Ciomas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ciomas
  • Singgetan: CS
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bogor
Kacamatan Bogor Kidul
Kalurahan Genténg
Kodeu pos 16137
Sajarah
Dibuka 1883
Ditutup 18 Désémber 2012
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] Halteu
Tingkat kaluhuran +349 M
Perenahna[2] km 0+376 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 1
Jumlah péron 1
Tipeu pasinyalan -

Halteu Ciomas (CS) nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Genténg, Bogor Kidul, Bogor. Halteu ieu ngan boga hiji jalur. Halteu ieu mangrupa stasion karéta api pangkidulna di Kota Bogor. Baheulana, halteu ieu ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor jeung Sukabumi, ngan pas rangkéan KRD Bumi Geulis ruksak, karéta éta teu dioperasikeun deui, otomatis halteu ieu ogé ditutup. Sanajan kiwari aya KA Pangrango anu ngaliwatan jalur ieu, karéta éta teu eureun di halteu ieu ku sabab péron halteu ieu pondok teuing, ngan bisa nampung 1-2 gerbong.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Batutulis
Stasion saenggeusna:
Stasion Maséng


Stasiun Selatan Bandung.jpg