Stasion Cilamé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cilamé

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CLE.png
  • Singgetan: CLE
  • Nomor: 1414
LokasiCempakamekar, Padalarang, Bandung Kulon, Jawa Kulon, 40553
Indonésia
Luhur+635 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 151+767 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1902
Layanan
Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Cilamé (CLE) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮙᮦ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cempakamekar, Padalarang, Bandung Kulon. Stasion ieu boga dua jalur, kalawan jalur 1 mangrupa jalur lurus. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Sasaksaat
Stasion saenggeusna:
Stasion Padalarang