Stasion Cilamé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cilamé
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CLE.png
  • Singgetan: CLE
  • Nomor: 1414
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung Kulon
KacamatanPadalarang
DésaCempakamekar
Kodeu pos40553
Sajarah
Dibuka1902
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+635 m
Perenahna[2]km 151+767 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
LayananLokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik

Stasion Cilamé (CLE) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cempakamekar, Padalarang, Bandung Kulon. Stasion ieu boga dua jalur, kalawan jalur 1 mangrupa jalur lurus. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Sasaksaat
Stasion saenggeusna:
Stasion Padalarang


Stasiun Selatan Bandung.jpg