Stasion Pléréd

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pléréd

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PLD.png
  • Singgetan: PLD
  • Nomor: 1407
Pintu masuk Stasiun Plered.jpg
Stasion Pléréd
LokasiPléréd, Pléréd, Purwakarta, Jawa Kulon, 41162
Indonésia
Luhur+257 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 120+941 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1902
Layanan
Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Pléréd (PLD) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮦᮣᮛᮦᮓ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Pléréd, Purwakarta. Stasion ieu boga dua jalur. Jalur arah Cikadongdong geus mangrupa jalur ganda, sedengkeun jalur arah Sukatani masih kénéh jalur tunggal. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Sukatani
Stasion saenggeusna:
Halteu Cisomang