Stasion Pléréd

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pléréd
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PLD.png
  • Singgetan: PLD
  • Nomor: 1407
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténPurwakarta
KacamatanPléréd
DésaPléréd
Kodeu pos41162
Sajarah
Dibuka1902
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+257 m
Perenahna[2]km 120+941 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
LayananLokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya

Stasion Pléréd (PLD) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Pléréd, Purwakarta. Stasion ieu boga dua jalur. Jalur arah Cikadongdong geus mangrupa jalur ganda, sedengkeun jalur arah Sukatani masih kénéh jalur tunggal. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Sukatani
Stasion saenggeusna:
Halteu Cisomang


Stasiun Selatan Bandung.jpg