Halteu Cisomang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Cisomang
  • Singgetan: CG
  • Nomor: 1407
LokasiDépok, Darangdan, Purwakarta, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+385 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 127+164 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiHalteu[2]
Sejarah
Dibuka1902
Layanan
-
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan-
Lokasi dina peta

Halteu Cisomang (CG) (Aksara Sunda Baku: ᮠᮜ᮪ᮒᮩ ᮎᮤᮞᮧᮙᮀ) nyaéta halteu karéta api anu perenahna di Dépok, Darangdan, Purwakarta. Saacan dibuka na jalur ganda di taun 2014, halteu ieu boga fungsi minangka stasion, ngan pas aya jalur ganda, stasion ieu geus teu difungsikeun deui. Halteu ieu boga dua jalur. Ka arah Bandung, aya jambatan Cisomang anu jadi jambatan pangjerona sa-Asia Tenggara.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Pléréd
Stasion saenggeusna:
Stasion Cikadongdong