Halteu Cisomang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cisomang
  • Singgetan: CG
  • Nomor: 1407
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténPurwakarta
KacamatanDarangdan
DésaDépok
Sajarah
Dibuka1902
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]Halteu
Tingkat kaluhuran+385 m
Perenahna[2]km 127+164 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalan-

Halteu Cisomang (CG) nyaéta halteu karéta api anu perenahna di Dépok, Darangdan, Purwakarta. Saacan dibuka na jalur ganda di taun 2014, halteu ieu boga fungsi minangka stasion, ngan pas aya jalur ganda, stasion ieu geus teu difungsikeun deui. Halteu ieu boga dua jalur. Ka arah Bandung, aya jambatan Cisomang anu jadi jambatan pangjerona sa-Asia Tenggara.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Pléréd
Stasion saenggeusna:
Stasion Cikadongdong


Stasiun Selatan Bandung.jpg