Stasion Cikadongdong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cikadongdong
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CD.png
  • Singgetan: CD
  • Nomor: 1409
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bandung Kulon
Kacamatan Cikalong Wétan
Désa Puteran
Sajarah
Dibuka 1902
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +408 m
Perenahna[2] km 132+869 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
Layanan Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Éléktrik

Stasion Cikadongdong (CD) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Puteran, Cikalong Wétan, Bandung Kulon. Stasion ieu boga dua jalur. Ka arah Réndéh, jalur masih kénéh tunggal, sedengkeun ka arah Pléréd, jalur enggeus ganda. Saacan stasion Pléréd, aya stasion Cisomang anu geus teu aktip lantaran dibuka na jalur ganda. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Cisomang
Stasion saenggeusna:
Stasion Réndéh


Stasiun Selatan Bandung.jpg