Stasion Cikaum

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cikaum
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CKM.png
  • Singgetan: CKM
  • Nomor: 0906
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSubang
KacamatanCikaum
DésaCikaum Barat
Kodeu pos41253
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+35 m
Perenahna[2]km 115+406 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Cikaum (CKM) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Tanjungrasa Kidul, Patok Beusi, Subang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +35 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Aréa stasion ieu jadi tempat dirucatna KA atawa KRL anu geus heubeul jeung kolot. Tempat nu saperti kieu deui aya di Stasion Purwakarta.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "4 Kuburan Kereta Api Ini Jadi Buruan Wisatawan - Traveling Yuk" (dalam bahasa id-ID). Traveling Yuk. 2017-05-01. https://travelingyuk.com/kuburan-kereta-api/38821/. Diakses pada 2018-11-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Pasirbungur
Stasion saenggeusna:
Stasion Pegadén Baru
Stasiun Selatan Bandung.jpg