Stasion Maswati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Stasion Maswati

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MSI.png
  • Singgetan: MSI
  • Nomor: 1412
LokasiMandalasari, Cikalong Wétan, Bandung Kulon, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+499 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 140+086 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1902
Layanan
Lokal Bandung Raya (Purwakarta - Cicaléngka) jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Maswati (MSI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮙᮞ᮪ᮝᮒᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Mandalasari, Cikalong Wétan, Bandung Kulon. Stasion ieu boga tilu jalur, anu jalur 2 na jadi sepur lurus. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Purwakarta-Cicaléngka jeung Karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Réndéh
Stasion saenggeusna:
Stasion Sasaksaat