Walungan Cisarayu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Walungan Cisarayu

Walungan Cisarayu atawa Walungan Serayu nyaéta hiji walungan anu aya di lima kabupatén di Jawa Tengah, nyaéta Kabupatén Wonosobo, Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas, jeung hilirna di Kabupatén Cilacap. Perenah girangna aya di Gunung Prahu, Pagunungan Diéng. Walungan ieu kaasup walungan anu lumayan lébar.[1][2]

Walungan Cisarayu ogé kungsi jadi wates wétan Karajaan Galuh. Hal éta anu ngabalukarkeun babaraha wewengkon di Jawa Tengah anu perenahna di kuloneun Cisarayu loba ditempatan ku urang Sunda sarta basa nu dipaké na gé basa Sunda, lain basa Jawa, saperti di Kacamatan Dayeuhluhur.

Musik[édit | édit sumber]

Walungan Cisarayu jadi téma dina musik keroncong Di Tepinya Sungai Serayu ciptaan R. Soetedja.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Walungan

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kali Serayu at Geonames.org (cc-by); Last updated 2013-06-04; Database dump downloaded 2015-11-27
  2. Rand McNally, The New International Atlas, 1993.


Nulis.jpg