Sasak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Sasak atawa jambatan nyaéta sebutan umum pikeun hiji wangunan anu dijieun ajang meuntasan jungkrang atawa anu lianna, misalna walungan, rél karéta, jalan raya, jsb. Sasak diwangun pikeun diliwatan di luhureun nu dipeuntasan. Ieu istilah sasak gé sok dipaké sacara umum, sangkan nyebut rawayan jeung cukang gé sok ku ieu istilah.

Rupa-rupa sasak[édit | édit sumber]

Dumasar kana strukturna, sasak sok dibagi kana sababaraha rupa.

  • Cukang (log bridge)
  • Sasak lengkung (arch bridge)
  • Sasak malang (Beam bridge)
  • Sasak rorongkong (Truss bridge)
  • Sasak Compression arch
  • Sasak gantung atawa rawayan (Suspension bridge)
  • Sasak kabel (Cable-stayed R bridge)
  • Sasak pananggeuy (Cantilever bridge)
  • Sasak angkat (bascule bridge)
  • Sasak gerak (movable bridge)

Galeri[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg