Sasak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Sasak atanapi Jambatan, Rawayan, Cukang nyaéta hiji wangunan anu dijieun pikeun meuntasan jungkrang atawa anu lianna misalna walungan, rél karéta, jalan raya, jsb. Sasak diwangun pikeun diliwatan di luhureun nu dipeuntasan.

Rupa-rupa sasak[rujukan?][édit | édit sumber]

Dumasar kana strukturna, sasak sok dibagi kana sababaraha rupa.

  • Sasak tangkal kai (log bridge)
  • Sasak lengkung (arch bridge)
  • Sasak malang (Beam bridge)
  • Sasak rorongkong (Truss bridge)
  • Sasak Compression arch
  • Sasak gantung (Suspension bridge)
  • Sasak kabel (Cable-stayed R bridge)
  • Sasak pananggeuy (Cantilever bridge)
  • Sasak angkat (bascule bridge)
  • Sasak gerak (movable bridge)
  • Sasak awi

Galeri[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg