Karéta api Jenggala

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Jenggala
Mojokerto-Sidoarjo PP.
KA-Jenggala 01.JPG
Karéta api Jenggala di Stasion Mojokerto
Informasi
Sistem Karéta api lokal taratas
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Mojokerto
Stasiun Sidoarjo
Jumlah stasion 4
Ruteu 1
Operasi
Dibuka 12 Nopémber 2014
Dipiboga ku Kementerian Perhubungan Indonésia
Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Lintas datar
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api jeung gala nyaéta karéta api rél diesel (KRD) taratas milik Kementerian Perhubungan Indonésia jeung dioperasikeun ku Kereta Api Indonesia, anu ngalayanan ruteu Stasion Mojokerto - Stasion Tulangan - Stasion Sidoarjo.[1] Kereta ieu dibuka tanggal 12 Nopémber 2014 pikeun ngalayanan ruteu taratas di jalur antara Stasion Sidoarjo jeung Stasion Mojokerto.[1] KRD jeung gala maké dua rangkéan KRDI AC terbaru jieunan PT Industri Karéta Api (INKA), Madiun, anu unggal rangkéanna aya opat unit karéta rél diesel kelas ékonomi AC.[1] Karéta ieu ngaliwatan jalur karéta api Sidoarjo-Tarik anu kakara dibuka.[1]

Ruteu[édit | édit sumber]

Unggal poéna KRD jeung gala ngalayanan 6 kali ruteu Sidoarjo-Tulangan-Mojokerto PP (ngalayanan panumpang) jeung 2 kali ruteu Surabaya-Mojokerto PP (pikeun kirim rangkéan).[1] Karéta ieu eureun di Stasion Sidoarjo, Stasion Tulangan, Stasion Tarik, jeung di Stasiun Mojokerto.[1]

Tarip[édit | édit sumber]

Tarif tikét KRD jeung gala nyaéta Rp4.000,00 pikeun sauang, sakali perjalanan.[2]

Jadwal Perjalanan[édit | édit sumber]

Jadwal perjalanan KA jeung gala per 1 April 2015 (dumasar Gapeka 2015).[2]

Ruteu Mojokerto-Sidoarjo

Nomor KA: KA 306 KA 308 KA 310
Stasion Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Mojokerto - 05.25 - 07.50 - 10.45
Tarik 05.37 05.41 08.02 08.04 10.57 10.59
Tulangan 06.00 06.02 08.23 08.25 11.18 11.20
Sidoarjo 06.13 - 08.36 - 11.31 -
Nomor KA: KA 314 KA 316 KA 318
Stasion Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Mojokerto - 14.25 - 16.40 - 18.45
Tarik 14.37 14.39 16.52 16.54 18.57 19.01
Tulangan 14.58 15.00 17.13 17.15 19.20 19.22
Sidoarjo 15.11 - 17.26 - 19.33 -

Ruteu Sidoarjo-Mojokerto

Nomor KA: KA 307 KA 309 KA 311
Stasion Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Sidoarjo - 06.30 - 09.45 - 12.05
Tulangan 06.41 06.43 09.56 09.58 12.16 12.18
Tarik 07.02 07.04 10.17 10.19 12.37 12.40
Mojokerto 07.16 - 10.31 - 12.52 -
Nomor KA: KA 315 KA 317 KA 319
Stasion Nepi Indit Nepi Indit Nepi Indit
Sidoarjo - 15.30 - 17.40 - 20.00
Tulangan 15.41 15.44 17.51 17.53 20.11 20.13
Tarik 16.03 16.05 18.12 18.14 20.32 20.34
Mojokerto 16.17 - 18.26 - 20.46 -

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Majalah KA edisi Desember 2014
  2. a b Jadwal dan Harga Tiket KA Jenggala (id) diakses tanggal 5 Maret 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


KA Galunggung Nagreg.jpg