Jalur karéta api Manggarai-Jatinegara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jalur karéta api Manggarai-Jatinegara (Aksara Sunda Baku: ᮏᮜᮥᮁ ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮙᮀᮌᮛᮄ-ᮏᮒᮤᮔᮨᮌᮛ) nyaéta jalur karéta api pondok anu ngahubungkeun Stasion Manggarai jeung Stasion Jatinegara. Sanajan panjang jalur ieu ukur 2 kilométer, jalur ieu mangrupa jalur anu ramé tur penting, lantaran unggal poé na diliwatan ku puluhan KA jarak jauh jeung KRL.

Kiwari jalur ieu eukeur dijieun double-double track pikeun kalancaran lalampahan KRL jeung KA jarak jauh. Targétna pangwangunan ieu bérés taun 2021.[1]

Jalur nu kahubung[édit | édit sumber]

Daptar stasion jeung halteu[2][édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Ananta, Yanurisa. "Kapan Proyek Double Double Track Manggarai-Bekasi Tuntas?". news. Diakses tanggal 2019-05-04. 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg