Halteu Cijambé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Stasion Cijambé)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Cijambé
  • Singgetan: CJE
  • Nomor: 0807
LokasiKompa, Parungkuda, Sukabumi, Jawa Kulon,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°49′04″S 106°45′36″E / 6.817655°S 106.76006°E / -6.817655; 106.76006Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°49′04″S 106°45′36″E / 6.817655°S 106.76006°E / -6.817655; 106.76006
Luhur+438 M
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 30+867 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiHalteu[2]
Sejarah
Dibuka1882
Ditutup18 Désémber 2012
Lokasi dina peta

Halteu Cijambé (Kode: CJE) nyaéta hiji halteu karéta api non-aktip nu aya di Kompa, Parungkuda, Sukabumi. Halteu ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta sarta ngan boga 1 jalur karéta. Halteu Cijambé kungsi ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor - Sukabumi. Ngan pas rangkéan KRD Bumi Geulis ruksak, mimiti tanggal 18 Désémber 2012 karéta éta geus teu dioperasikeun, otomatis halteu ieu ogé ditutup.

Sanajan kiwari geus aya KA Pangrango anu ngaliwatan jalur ieu, karéta éta teu eureun di halteu ieu, kusabab péron halteu Cijambé anu pondok teuing.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cicurug
Stasion saenggeusna:
Stasion Parungkuda