Beusi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
16 gram beusi murni, diaméterna 1 cm

Beusi mangrupa salah sahiji wujud logam anu teuas, heuras jeung kuat [1] kelir tikudratna abu-abu kaasup kana unsur kimia nomér atom 26 (lambang: Fe), Beurat atom: 55,847; beurat jenis: 7.86 nalika suhu 20 °C. Hususna beusi waja loba digunakeun pikeun bahan konstruksi katut pabrik[2] Beusi ogé kaasup Kimia, liat babari dijieun wujud dumasar kabutuhan, unsur logamna perak-bodas ieu, méhméhan dipikawanoh dina kaayaan aslina, lolobanana digunakeun pikeun nyieun mesin, pakakas, jeung anu liana. Dina kaayaan dicampur karbon murni anapon henteu .[3]

Ciri anu mandiri[édit | édit sumber]

Sipat mekanik beusi jeung beusi anu dicampur bisa dititénan ngagunakeun sababaraha tés, kaasup tés Brinell, Rockwell tés jeung uji sabaraha teuasna Vickers. Data dina beusi ditétélakeun kacida konsistén dumasar kadinya, mindeng dipaké pikeun nyaloyogkeun deui pangukuran atawa pikeun ngabandingkeun hasil tes séjénna [4] , sipat mekanik beusi lolobana dipangaruhan ku murni atawa henteu, conto:. Murni panalungtikan-tujuan kristal tunggal beusi sabenarnya lebih beyé tinimbang almaniem , jeung paling murni dijieun ku pabrik beusi (99,99%) mibanda ukuran teuas 20-30 Brinell. ngaronjatna kandungan karbon dina beusi mimitina bakal ngabalukarkeun ngaronjatkeun ukuran teuas ogé sesegna éta beusi .Kadar karbon 0,6% bisa nambah teuas éta beusi nepika 65 Rc.

Reperensi[édit | édit sumber]

  1. http://kbbi.web.id/besi Setiawan, Ebta. 2012-2015 versi 1.4 Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI). Kemendikbud.
  2. http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/iron oxforddictionaries, Oxforduniversity
  3. http://dictionary.reference.com/browse/iron?s=t dictionary.reference
  4. "Hardness Conversion Chart". Maryland Metrics. Diaksés ping 23 Méi 2010. 
Nulis.jpg