Kabupatén Gresik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Gresik
-

Lambang Kabupatén Gresik
Locator kabupaten gresik.png

Peta lokasi Kabupatén Gresik
Motto Satya Bina Kertaraharja
Propinsi Jawa Timur
Ibukota {{{ibukota}}}
Lega Wilayah 1.191,05 km²
Kordinat {{{kordinat}}}
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1,3 yuta jiwa
1.066,6 jiwa/km² jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
18
330 / 26
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati Drs. Ir. H. Sambari Halim Radianto
Kode area telepon 031
DAU Rp. 804.903.511.000.

Situs web resmi: www.gresik.go.id

Kabupatén Gresik nyaéta salasahiji kabupatén di Jawa Timur, Indonésia. Ibukotana aya di kota Gresik. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kalér, Kota Surabaya di beulah kidul, Selat Madura di beulah wétan, sarta Kabupatén Lamongan di beulah kulonna.

Kabupatén ieu legana 1.191,05 km². Pangeusina aya sakitar 1,3 juta jiwa.

Paékonomian[édit | sunting sumber]

Gresik mangrupakeun kabupatén anu bisa dianggap maju alatan di ditu aya sagala rupa pabrik, di antarana pabrik Maspion anu diklaim minangka pabrik pangbadagna sa-Asia Tenggara, pabrik petrokimia (pabrik gemuk anu geus kawéntar di sakumna Indonésia), Semen Gresik pabrik semen anu pangbadagna di Indonésia, sarta séjén-séjéna.

Sanajan mangrupa wewengkon industri tapi Gresik masih miboga kabudayaan Indonésia anu condong ka agraris. Di Gresik bisa dipanggihan sagala rupa macem tambak, tatanén sakaligus peternakan.

Gresik kawéntar ku pertambakan Lauk Bandengna, hurang, jsb. Aya réa kadaharan has anu kawéntar ti wewengkon ieu, diantarana otak - otak bandeng sarta es siwalan. Sajaba ti éta aya ogé pudak sarta ubus anu hésé pikeun kapanggih di wewengkon séjén.

Kabupatén Gresik ogé ngawengku hiji pulo leutik ngaranna Pulo Bawean di Laut Jawa.


Flag of Indonesia.svg