Kabupatén Tuban

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Pikeun Tuban di Bali, Indonésia, tempo Tuban, Bali.
Kabupatén Tuban
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦸꦧꦤ꧀
Lambang Kabupaten Tuban.webp

Lambang Kabupatén Tuban
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦸꦧꦤ꧀
Kwan Sing Bio Temple, Tuban, East Java, Indonesia.jpg

Kelenténg kwan sing bio
Kabupatén Tuban is located in Jawa
Kabupatén Tuban
Kabupatén Tuban
Kabupatén Tuban (Jawa)
Kabupatén Tuban is located in Indonésia
Kabupatén Tuban
Kabupatén Tuban
Kabupatén Tuban (Indonésia)
Locator kabupaten tuban.png

Peta lokasi Kabupatén Tuban
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦸꦧꦤ꧀
Motto Basa Indonésia: Tuban Bumi Wali
Basa Jawa: ꦠꦸꦧꦤ꧀ꦧꦸꦩꦶꦮꦭꦶ
Propinsi Jawa Wétan
Ibukota Tuban
Lega Wilayah 1.904,70 km&sup2 km²
Kordinat 6°53′S 112°03′E / 6.883°S 112.050°E / -6.883; 112.050Koordinat: 6°53′S 112°03′E / 6.883°S 112.050°E / -6.883; 112.050
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1 yuta jiwa
- jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
20
-
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati Fatchul Huda
Wakil Bupati Noor Nahar Hussein
Kode aréa 0356
DAU Rp.849.399.312.000

Ramatloka: tubankab.go.id

Tuban (Basa Jawa: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦸꦧꦤ꧀) nyaéta salah sahiji kabupatén di Jawa Wétan, Indonésia. Ibu kotana aya di Tuban. Legana 1.904,70 km². Pangeusina aya kira-kira 1 yuta jiwa.

Tuban aya di sisi pulo Jawa beulah kalér, kalayan wates-wates wilayahna: beulah kalér laut Jawa, beulah wétan Lamongan, beulah kidul Bojonegoro, sarta di beulah kulonna Rembang, Jawa Tengah

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén Tuban kawengku ku 19 kacamatan nyaéta:

  1. Bancar
  2. Bangilan
  3. Jatirogo
  4. Jenu
  5. Kenduruan
  6. Kerek
  7. Merakurak
  8. Montong
  9. Palang
  10. Parengan
  11. Plumpang
  12. Rengel
  13. Semanding
  14. Senori
  15. Singgahan
  16. Soko
  17. Tambakboyo
  18. Tuban
  19. Widang

Transportasi[édit | édit sumber]

Tuban diliwatan ku jalur kalér beus antar kota Semarang - Surabaya. Di sababaraha lokasi, jalur ieu aya di pipir basisir laut Jawa.

Industri[édit | édit sumber]

Kadaharan jeung Inuman[édit | édit sumber]

Nu kasohor ti Tuban nyaéta legén

Tumbu Luar[édit | édit sumber]


Flag of Indonesia.svg