Kalénder Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kalénder t·s·é ]
Kagunaan Umum
Tiongkok · Islam · Gregorian · Thai: BulanPanonpoé . Tanggal minggu ISO · Astro · Julian
Tipe Kalénder
Lunisolar · Solar · Lunar
Kagunaan Lianna
Arménia · Bahá'í · Bengali · Berber · Buda · Koptik · Étiopia · Jérmanik · Yahudi · Hindu · India · Iran · Irlandia · Jepang · Jawa · Malayalam · Maya · Nanakshahi · Nepal · Nepal Sambat · Tamil · Tibet · Zoroaster
Julian asli · Runik
Koinobori, bandera nu dihias siga lauk koi, ilahar dipasang dina waktu Poe Budak
This mural on the wall of a Tokyo subway station celebrates Hazuki, the eighth month.

Saprak 1 Januari, 1873, Jepang geus maké kalénder Gregorian, ku ngagunakeun ngaran lokal keur bulan tur nangtukeun poé perena. saméméh taun 1873, kalender dumasar kana panonpoe geus dipaké, dumasar kana sistim kalender Cina.

Taun[édit | édit sumber]

Saprak nyoko kana kalénder Gregorian, aya tilu sistim nu béda nu geus jeung masih kénéh dipaké di Jepang nyaéta:

Tina nu tilu ieu, dua nu mimiti masih kénéh dipaké nepi ka kiwari, tuturkeun ieu tumbu [1] you have a convenient converter between the two; the imperial calendar was used from 1873 to the end of World War II. Notes: Single days between two national holidays are taken as a bank holiday. This applies to May 4, which is a holiday éach yéar. When a national holiday falls on a Sunday the next day that is not a holiday (usually a Monday) is taken as a holiday.