Yérévan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun kagunaan séjén tina Yérévan, tempo Yérévan (disambiguasi).

40°11′00″N 44°31′00″E / 40.1833°N 44.5167°E / 40.1833; 44.5167

Yérévan
Երևան
Yérévan jeung Gunung Ararat
Yérévan jeung Gunung Ararat
Bandéra Yérévan
Bandéra
Ségel resmi Yérévan
Ségel
Yérévan is located in Bumi
Yérévan
Yérévan (Bumi)
Lokasi Yérévan di Arménia
Koordinat: 40°11′00″N 44°31′00″E / 40.1833°N 44.5167°E / 40.1833; 44.5167
Nagara Arménia Arménia
Ngadeg 782 SM
Pamaréntahan
 • Walikota Taron Margaryan
Aréa
 • Total 300 km2 (100 sq mi)
Luhurna Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Populasi (2009)
 • Total 1,121,000
 • Dénsitas 4.896/km2 (12,680/sq mi)
Time zone GMT+4 (UTC+4)
 • Summer (DST) GMT+5 (UTC+5)
Kode wewengkon +374 10
Website www.yerevan.am
Sumber: aréa kota Yérévan [1] Sources: City population [2]

Yérévan (Basa Arménia: Երևան atawa Երեւան, palapalan Basa Arménia: [jɛɾɛˈvɑn]) nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Arménia. Aya di gigireun Walungan Hrazdan, Yérévan mangrupakeun puseur adminstrtif, budaya, jeung industri nagarana. Yérévan geus jadi ibu kotana ti 1918, nu ka-13 dina sajarah Arménia.

Inohong[édit | édit sumber]

Tempo ogé: Kategori:Inohong ti Yérévan

Galeri[édit | édit sumber]

Panorama Yérévan (usum panas)
Panorama Yérévan (usum panas)


Panorama Yérévan (usum tiis)
Panorama Yérévan (usum tiis)

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Catetan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Citakan:Capitals in Asia Citakan:List of Asian capitals by region


Countries.png