Walungan Hrazdan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Walungan Hrazdan
Hrazdan river near Open air Gym of Hrazdan gorge (03.2019).jpg
Lokasi
Physical characteristics
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
MuharaWalungan Aras
 ⁃ elevation
826 m units?
Panjang141 km units?
Citakan:Infobox river/discharge
Citakan:Infobox river/discharge
Citakan:Infobox river/discharge
Citakan:Infobox river/discharge
Citakan:Infobox river/discharge


Walungan Hrazdan (Basa Arménia: Հրազդան) nyaéta walungan utama di Arménia. Walungan ieu huluna aya di beulah kalér-kulon Dano Sevan sarta ngalir ka kidul liwat Propinsi Kotayk jeung ibu kota Arménia, Yérévan. Walungan Hrazdan teras gabung jeunng Walungan Aras sapanjang wates Arménia jeung Turki. Aya pembangkit listrik hidroéléktrik di Walungan Hrazdan. Walungan Hrazdan mangrupa salah sahiji walungan penting di Arménia ku lantaran sumber daya laukna sarta sumber tanaga listrikna. Cai walungan ieu ogé dipaké pikeun irigasi tatanén.

Galeri[édit | édit sumber]

Pamandangan lebak Walungan Hrazdan jeung Davtashen ti Arabkir


Pamandangan pembangkit listrik di Walungan Hrazdan di Arabkir

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Ալբերտ Փարսադանյան: «Գիտելիքների Շտեմարան-2», էջ 207. «ՎՄՎ-ՊՐԻՆՏ», Երևան, 2005.

Citakan:Yerevan landmarks

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Koordinat: 39°59′25″N 44°27′10″E / 39.99028°N 44.45278°E / 39.99028; 44.45278


Countries.png