Walungan Hrazdan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Hrazdan
Հրազդան
Hulu Dano Sevan
Muara Walungan Aras
Nagara
Wewengkon aliran walungan
Arménia
Panjang 141 km
Kaluhuran hulu 1097 m
Kaluhuran muara 826 m
Debit rata-rata 17,9 m3/s (632 ft3/s)
Wewengkon 2560 km2 (988 mil2</sup)

Walungan Hrazdan (Basa Arménia: Հրազդան) nyaéta walungan utama di Arménia. Walungan ieu huluna aya di beulah kalér-kulon Dano Sevan sarta ngalir ka kidul liwat Propinsi Kotayk jeung ibu kota Arménia, Yérévan. Walungan Hrazdan teras gabung jeunng Walungan Aras sapanjang wates Arménia jeung Turki. Aya pembangkit listrik hidroéléktrik di Walungan Hrazdan. Walungan Hrazdan mangrupa salah sahiji walungan penting di Arménia ku lantaran sumber daya laukna sarta sumber tanaga listrikna. Cai walungan ieu ogé dipaké pikeun irigasi tatanén.

Galeri[édit | édit sumber]

Pamandangan lebak Walungan Hrazdan jeung Davtashen ti Arabkir


Pamandangan pembangkit listrik di Walungan Hrazdan di Arabkir

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Ալբերտ Փարսադանյան: «Գիտելիքների Շտեմարան-2», էջ 207. «ՎՄՎ-ՊՐԻՆՏ», Երևան, 2005.

Citakan:Yerevan landmarks

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Koordinat: 39°59′25″N 44°27′10″E / 39.99028°N 44.45278°E / 39.99028; 44.45278


Countries.png