NASDAQ

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
NASDAQ
NASDAQ.JPG
Tipe Bursa saham
Location New York City, Amérika Sarikat
Nu boga The NASDAQ OMX Group
Inohong konci Robert Greifeld (CEO)
H. Furlong Baldwin (Chairman)
Mata uang USD
Jumlah daptar 3,200
Indeks NASDAQ Composite
NASDAQ-100
NASDAQ Biotechnology Index
Ramatloka www.nasdaqomx.com

NASDAQ, aslina hiji singgetan pikeun National Association of Securities Dealers Automated Quotations, nyaéta hiji bursa saham anu dioperasikan ku National Association of Securities Dealers. Ti mimiti mitembeyan perdagangan dina 8 Pebruari 1971, NASDAQ mangrupakeun bursa saham éléktronik munggaran sadunya.

Ti saprak taun 1999, NASDAQ jadi hiji bursa saham pangbadagna di Amérika kalawan leuwih ti satengah jumlah pausahaan anu diperdagangkan di AS dicatet di dieu. NASDAQ diwangun ti NASDAQ National Market sarta NASDAQ Smallcap Market. Bursa utamana perenahna di Amérika Sarikat, kalayan cabang di Kanada sarta Jepang. NASDAQ ogé miboga asosiasi jeung bursa saham di Hong Kong sarta Éropa.

Dina 17 Juli 1995 NASDAQ ditutup dina level luhur 1.000 poin pikeun munggarannana. Penclutna lumangsung dina 10 Maret 2000, di mana indéks ngahontal 5048,62 poin.

NASDAQ ditutup ti 11 nepi ka 14 Séptémber 2001 alatan lumangsungna Serangan Téroris 11 Séptémber 2001.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]