Kabupatén Kuningan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Kuningan)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Kuningan
Jawa 1rightarrow blue.svg Jawa Kulon
Kantor Bupati Kuningan.jpg

Kantor Bupati Kuningan
Logo Kabupaten kuningan.jpg

Lambang

Jargon: Kuningan Asri
Locator kabupaten kuningan.png

Peta lokasi Kabupatén Kuningan
Puseur Dayeuh Kuningan
Lega Wilayah 1.110,56 km²
Kordinat 108°23 - 108° 47 BT dan 6°45 - 7°13 LS
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.258.010 Jiwa
911 (2003) jiwa/km²
Démografi
 · Séké Sélér
Sunda, Jawa
Agama
Islam, Kristen, Katolik
Basa
Sunda, Indonésia, Jawa
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
32
375
Dasar hukum
Milangkala 1 Séptémber 1498
Bupati Hj. Utje Ch. Hamid Suganda, S.Sos., M.AP.
Zona Waktu
Kode telepon
WIB
0232
DAU Rp. 1.127.612.951,-
Tutuwuhan Idéntitas
Sato Idéntitas

Situs web resmi: www.kuningankab.go.id


Kabupatén Kuningan nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukotana téh nyaéta Kacamatan Kuningan. Kabupatén Kuningan aya di antara 108°23 - 108° 47 Bujur Wétan jeung 6°45 - 7°13 Lintang Kidul. Kabupatén Kuningan aya di tungtung wétan Jawa Kulon, wawatesan jeung Kabupatén Cirebon di beulah kalér, Kabupatén Brebes, Jawa Tengah di beulah wétan, Kabupatén Ciamis di beulah kidul, sarta Kabupatén Majalengka di beulah kuloneunana.

Babagian Administratif[édit | édit sumber]

Kabupatén Kuningan kawengku ku 32 kacamatan, nu kabagi deui kana 361 désa jeung 15 kalurahan. Puseur pamaréntahanna aya di Kacamatan Kuningan.

Topografi[édit | édit sumber]

Beulah wetan wilayah kabupatén ieu mangrupa daratan landeuh, sedengkeun di beulah kulonna mangrupa pagunungan, kalayan poncrotna Gunung Ciremay (3.076 m) dina wawatesan jeung Kabupatén Majaléngka. Gunung Ciremay mangrupa gunung pangluhurna di Jawa Kulon.

Obyék Wisata[édit | édit sumber]


 t·s·é 

Kabupatén Kuningan, Jawa Barat

Lambang Kuningan.jpg

Kacamatan: Ciawigebang | Cibeureum | Cibingbin | Cidahu | Cigandamekar | Cigugur | Cilebak | Cilimus | Cimahi | Ciniru | Cipicung | Ciwaru | Darma | Garawangi | Hantara | Jalaksana | Japara | Kadugedé | Kalimanggis | Karangkancana | Kramatmulya | Kuningan | Lebakwangi | Luragung | Malébér | Mandirancan | Nusahérang | Pancalang | Pasawahan | Selajambé | Sindangagung | Subang