Kuningan, Kuningan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kuningan
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténKuningan
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri32.08.09

Kuningan nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Sacara administratip wawatesan jeung;

  • Beulah Kalér : Kabupaten Cirebon
  • Beulah Wétan : Kabupaten Brebes (Jawa Tengah)
  • Baeulah Kidul : Kabupaten Ciamis dan Kabupaten Cilacap (Jawa Tengah)
  • Beulah Kulon : Kabupaten Majalengka

Geografis[édit | édit sumber]

Kabupaten Kuningan parenahna aya di titik koordinat 108° 23 - 108° 47 Bujur Wétan jeung 6° 47 - 7° 12 Lintang Kidul. Ibu kotana aya di titik koordinat 6° 45 - 7° 50 Lintang Kidul jeung 105° 20 - 108° 40 Bujur Wétan.

Di beulah wétan wilayah kabupaten ieu nyaéta dataran handap, sedengkeun di bagian kulon mangrupa pagunungan. Luhurna Gunung Ceremai (3.078 m) wawatesan jeung Kabupaten Majalengka. Gunung Ceremai mangrupakeun gunung anu pangluhurna di Jawa Kulon.

Administratif[édit | édit sumber]

Transportasi[édit | édit sumber]