Aburizal Bakrie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Aburizal Bakrie

Ir. H. Aburizal Bakrie (gumelar di Jakarta, Indonésia, 15 Nopémber 1946; umur 70 taun) [1] nyaéta saurang pangusaha Indonésia anu jadi Pupuhu Umum Partéi Golkar saprak 9 Oktober 2009.[1] Manéhna nyekel kalungguhan Menteri Koordinator Kesejahteraan Rakyat dina Kabinet Indonesia Bersatu.[1] Saméméhna, manéhna ogé kungsi nyekel kalungguhan minangka Menteri Koordinator Perekonomian dina kabinét anu sarua, tapi posisina robah dina perombakan anu dipigawé ku présidén Susilo Bambang Yudhoyono tanggal 5 Désémber 2005.[1] Manéhna nyaéta anak cikal ti kulawarga Achmad Bakrie, pangadeg Jumplukan Usaha Bakrie.[1]

Pagawéan[édit | édit sumber]

  • 1992 nepi ka ayeuna: Komisaris Utama/Chairman, Kelompok Usaha Bakrie [2]
  • 19891992 : Direktur Utama PT. Bakrie Nusantara Corporation [2]
  • 19881992 : Direktur Utama PT Bakrie & Brothers [2]
  • 19821988 : Wakil Direktur Utama PT. Bakrie & Brothers [2]
  • 19741982 : Direktur PT. Bakrie & Brothers [2]
  • 19721974 : Asisten Dewan Direksi PT. Bakrie & Brothers [2]

Organisasi[édit | édit sumber]

  • 2009 - 2014 : Ketua Umum DPP Partai GOLKAR [2]
  • 2004 - 2009 : Anggota Dewan Penasehat DPP Partai GOLKAR [2]
  • 20002005 : Anggota Dewan Pakar ICMI (Ikatan Cendikiawan Muslim Indonésia) [2]
  • 19992004 : Ketua Umum KADIN (Kamar Dagang dan Industri Indonésia) periode II [2]
  • 19961998 : présidén, Aséan Chamber of Commerce & Industry [2]
  • 19961997 : International Councellor, Asia Society [2]
  • 1994 - 1999 : Ketua Umum KADIN periode I [2]
  • 19931998: Anggota, Majelis Pemusyawaratan Rakyat (MPR) – periode II [2]
  • 19931995 : Anggota Dewan Penasehat, International Finance Corporation [2]
  • 19931995 : présidén ASéaN Bisnis Forum (d/h Institute of South éast Asian Business) – periode II [2]
  • 1991 - 1993 : présidén ASéaN Bisnis Forum (d/h Institute of South éast Asian Business) – periode I [2]
  • 19891994 : Ketua Umum Persatuan Insinyur Indonésia [2]
  • 19881993 : Wakil Ketua Umum, KADIN Bidang Industri dan Industri Kecil [2]
  • 1988 - 1993 : Anggota, Majelis Pemusyawaratan Rakyat (MPR) – periode I [2]
  • 19851993 : Ketua Bidang Dana PBSI (Persatuan Bulu Tangkis Indonésia) [2]
  • 1984 nepi ka ayeuna : Anggota, Partai Golongan Karya [2]
  • 19841988 : Wakil Ketua, Asosiasi Kerjasama Bisnis Indonésia – Australia [2]
  • 19771979 : Ketua Umum, HIPMI (Himpunan Pengusaha Muda Indonésia) [2]
  • 19761989 : Ketua Umum, Gabungan Pabrik Pipa Baja Seluruh Indonésia [2]
  • 1975 : Ketua Departemen Perdagangan HIPMI [2]
  • 19731975 : Wakil Ketua Departemen Perdagangan, HIPMI [2]

Penghargaan[édit | édit sumber]

  • 1997 : Penghargaan “ASEAN Business Person of the Year” dari the ASéaN Business Forum [2]
  • 1995 : Pengharagaan “Businessman of the Year” dari Harian Républika[2]
  • 1986 : Penghargaan “The Outstanding Young People of the World” dari the Junior Chamber of Commerce [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (Diakses tanggal 17 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad Bakrie (Diakses tanggal 17 November 2011)


Replace this image male.svg