Najib Mikati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Najib Mikati
نجيب ميقاتي
Perdana Menteri Lébanon ke-23
Incumbent
Awal jabatan
10 September 2021
Présidén Michel Aoun
Députi Saadeh Al Shami
Saméméhna Hassan Diab
Masa jabatan
13 Juni 2011 – 15 Pébruari 2014
Présidén Michel Suleiman
Députi Samir Mouqbel
Saméméhna Saad Hariri
Sanggeusna Tammam Salam
Masa jabatan
Pangajabat: 19 April 2005 – 19 Juli 2005
Présidén Émile Lahoud
Députi Elias Murr
Saméméhna Omar Karami
Sanggeusna Fouad Siniora
Katerangan lian
Gumelar 24 Nopémber 1955 (1955-11-24) (yuswa 65)
Tripoli, Lebanon
Partéy pulitik Gerakan Azm
Alma mater Universitas Amérika di Beirut
Ramatloka www.najib-mikati.net

Najib Azmi Mikati (Basa Arab: نجيب ميقاتي‎; gumelar 24 Nopémber 1955; umur 65 taun) nyaéta saurang pulitisi anu ngajabat salaku Perdana Menteri Lébanon salila dua périodeu. Dina bulan April 2005 nepi ka Juli 2005, manéhna ngajabat jadi Perdana Menteri Lébanon minangka pamaréntahan samentara. Dina tanggal 25 Januari 2011, Mikati dicalonkeun ku konsultasi parlemén pikeun ngajalankeun pancénna minangka Perdana Menteri sanggeus Omar Karami anu mundur sabada gagal ngabentuk pamaréntahan anyar salila tujuh minggu sanggeus pangunduran manéhna anu saméméhna. Kapamaréntahan ieu dibentuk tanggal 13 Juni 2011, sanggeus loba diharé-harékeun.[1] Tanggal 22 Maret 2013, Mikati ngajukeun pangunduran manéhna ti kantor, sanggeus Présiden Lébanon Michel Suleiman ditarima tanggal 23 Maret 2013.

Mikati mangrupa saurang pangusaha anu beunghar, dagang dina bisnis télékomunikasi. Manéhna téh saurang Muslim Sunni jeung dipikawanoh salaku jelema anu pro-Suriah.

Référénsi[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Jabatan pulitik
Saméméhna
Omar Karami
Perdana Menteri Lebanon
2005
Sanggeusna
Fouad Siniora
Saméméhna
Saad Hariri
Perdana Menteri Lebanon
2011–2014
Sanggeusna
Tammam Salam
Replace this image male.svg