Mémbran

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
bagan mémbran

Mémbran nyaéta lapisan ipis anu misahkeun dua fase jeung ngawatesanan prosés pangangkutan rupa-rupa bahan kimia kalawan seléktif[1]. Mémbran bisa mangrupa hétérogén atawa homogén, simétrik atawa asimétrik dina strukturna, padet atawa cairan, anu bisa bisa mawa muaran positif atawa négatif, nétral atawa bipolar[1].

Mémbran boga fungsi misahkeun matérial dumasar ukuran jeung wangun molekul, nahan komponén tina material anu mibanda ukuran anu leuwih gedé ti batan pori-pori mémbran jeung ngaliwatkeun komponén anu ukuranna leuwih leutik[2]. Larutan anu ngandung komponén anu katahan disebut konséntrat jeung larutan anu ngalir disebut perméat[2]. Filtrasi (prosés ngayak/nyaring) anu ngagunakeun mémbran, iwal ti miboga fungsi minangka sarana pikeun misahkeun ogé boga fungsi pikeun ngentelkeun jeung ngamurnikeun tina hiji larutan anu dliwatikeun kana éta mémbran[2].

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b (id)Teknologi Ultrafiltrasi (diakses 7 Juli 2015)
  2. a b c (id)http://a-research.upi.edu/operator/upload/s_kim_0607221_chapter1.pdf (diakses 7 Juli 2015)


Morpho menelaus huebneri MHNT Male Dos.jpg