Obrolan pamaké:Uzi herang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wilujeng sumping di Wikipédia, Uzi herang!


Sampurasun, simkuring baris nyamat anjeun minangka Wikipédiawan.

Wikipédia nyaéta énsiklopédi bébas anu digarap réréongan, terus tumerus dibangun ku sadaya pamaké. Wikipèdia basa Sunda kiwari karak miboga 59.709 artikel, anu ditulis tur dimumulé ku rélawan sapertos anjeun sinareng simkuring. Mangga lakonan lèngkah munggaran anjeun ku sawatara pituduh anu aya di palih katuhu, atawa nulis di kaca Sawala.

Wikipédia dumasar kana prinsip-prinsip dadasar anu dipihormat ku sakumna:

  1. ènsiklopedis tur anteb (ngandelkeun sumber anu sohéh)
  2. juru tèmbong netral (teu ngandung unsur promosi)
  3. watekna nembrak tur mihormat hak cipta (teu asal nyalin atawa plagiat)
  4. étika (kasopanan tur konsénsus)
  5. bébas pikeun ngarobah (nyimpen sakabéh jujutan)

Hayu urang ngaronjatkeun Wikipédia basa Sunda sangkan leuwih hadé, kontribusi anjeun diantos pisan.

Mugia anjeun sugema boh dina macana boh dina nulisna di Wikipédia.

Wilujeng ngontribusi!

Pikeun nanda tangan obrolan, dina panungtung obrolan anjeun ketikeun ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).


Yusup_Ramdani  22 Désémber 2014 12.12 (UTC)

Undak 1[édit sumber]

Bagéa!

Anjeun geus kadaptar jadi pamilon pasanggiri nulis Wiki Sabanda.

  • Pikeun meunangkeun hadiah utama, anjeun kudu ngaliwatan 10 undakan.
  • Ayeuna anjeun bisa migawé undak 1. Katangtuanana bisa ditingali dina kaca katangtuan Undak 1
  • Upama geus nulis artikel, mangga laporkeun dina Kaca Klaim Undak 1

Cag!

~~~~


A.R Dipusparaga (sawala) 26 Januari 2015 12.50 (UTC)

Hiji artikel deui kanggo lulus undak 1[édit sumber]

Sampurasun, Kang Fauzi!
Simkuring bingah pisan ningali sumangetna dina nyerat artikel Wikipedia. Kanggo lulus tina undak 1 kang Fauzi kantun nambihan hiji deui artikel kanggo diajukeun. Opat artikel anu tos didamel tos cekap nyumponan sarat minimal.

Sing sumanget kang, hiji deui yeuh. Dilajeng, nya! --ilhamkang (sawala) 13 Januari 2015 14.47 (UTC)

Wilujeng Anjeun Lulus Undak 1![édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 1!.

Cag!


A.R Dipusparaga (sawala) 31 Désémber 2014 06.37 (UTC)

Uleman Ngabuburit[édit sumber]

Wilujeng énjing Fauzi,
Dihaturanan sumping dina acara Ngabuburit Bareng Wikipédia nu baris dilaksanakeun dina:

dinten: Rebo, 8 Juli 2015
tempat: Co & Co Working Space Jl. Dipatiukur No. 5 (Dago), Bandung
waktu: Jam 16.00-20.00

Agénda acara:

  1. Silaturahmi antar pamaké Wikipédia
  2. Ngabuburit bari ngédit artikel bareng
  3. Bukber (buka puasa bersama)

Acara ieu dijamin HARATIISSS tur aya doorprizena ogé.
Tong hilap nyandak léptop atanapi gadget nu sanésna nya.
Kanggé kalancaran acara, mangga konfirmasi heula kasumpinganana ku cara ngawaleran ieu uleman (tiasa/henteuna sumping) dina obrolan kaca pamaké sim kuring.
Diantos pisan kasumpinganana. Hatur nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 2 Juli 2015 03.44 (UTC)

Kamana wae?[édit sumber]

Sampurasun, Kang Uzi!
Kamana waé, nembé katingal deui ayeuna geuning? Wiki Sabanda sakedap deui tos badé réngsé, mung ulah peunggas harepan. Mangga dilajeng wé salami aya kénéh waktos mah. Nu langkung penting, tangtosna kontribusi sadérék kanggo teras nyerat di Wikipedia. Sumanget! -- ilhamkang (sawala) 31 Januari 2016 15.40 (UTC)

Panutupan Wiki Sabanda[édit sumber]

Sampurasun!
Sayembara Wiki Sabanda parantos ditutup kaping 14 Maret 2016 jam 23.59 WIB. Hatur nuhun kana ilubiung sadérék Uzi herang dina ieu sayembara. Sadaya hasil anu parantos dipidamel ku sadérék nuju dirékap.

Hasil ahir tina ieu sayembara diumumkeun langsung dina acara panutupan. Ku kituna, panata calagara Wiki Sabanda seja ngulem sadérék Uzi herang kanggo sumping dina acara nu dimaksad, dina:

Dinten, kaping : Kemis, 24 Maret 2016. '
Jam : 13.00-14.00 WIB
Tempat: Aula Perpustakaan Ajip Rosidi, Jl. Garut No. 2, Kota Bandung.

Sanaos sayembara tos lekasan, kontribusi sadérék dina ngokolakeun Wikipéda teras diantos pisan, sangkan Wikipedia Basa Sunda tiasa teras hirup.

Cag.

Panata Calagara
ilhamkang (sawala) 15 Maret 2016 03.32 (UTC)


Konfirmasi Pamilon Wiki Sabanda II[édit sumber]

Haturan Kang @Uzi herang!
Kumargi tos kacumponan sawatara sarat daptar minangka pamilon Wiki Sabanda II:

  • Ngeusian form Wiki Sabanda Yes check.svg anggeus
  • Mibanda akun Wikipédia basa Sunda Yes check.svg anggeus
  • Mibanda kaca pamaké Wikipédia basa Sunda Yes check.svg anggeus

Ku kituna, anjeun tos tiasa langsung ngawitan nyerat sarta ngédit di Wikipédia minangka aktivitas saémbara Wiki Sabanda II. Saupami aya patarosan ngeunaan naon baé, ulah asa-asa pikeun naroskeunana.
Cag! Hatur nuhun.--A.R Dipusparaga (sawala) 25 April 2017 11.03 (UTC)

Aturan Anyar Wiki Sabanda II Gawé Bareng jeung RBS UPI[édit sumber]

Haturan Kang @Uzi herang!
Aturan énggalna tiasa ditingali dina kaca https://su.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Sabanda_II. Sumanget kang méh janten pinunjul. Deadlinena ping 10 Pébruari 2018. Cag! Hatur nuhun. --YogiYY (sawala) 21 Januari 2018 09.50 (UTC)

Muhun Kang @YogiYY, rada beurat milari referensi nu 10 tea. Sugan weh kahontal ːD --
Ah Kang @Uzi herang percanten, insyaallah da tina internet atawa buku tiasa hehe. --YogiYY (sawala) 21 Januari 2018 10.28 (UTC)