Obrolan pamaké:Ilham.nurwansah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sampurasun

Sip[édit sumber]

Sip Ham, ulah bosen we nyeratna. Mun tiasa, format referensi ngagunakeun footnotes sapertos dina artikel Lutung Kasarung. éta format Artikel Sampurna pikeun pasanggiri.

Salam

Re:Sip[édit sumber]

muhun sip kang, pan ieu ge bari rarampa keneh di wiki, nya pasti rada tegtog keneh.Bade diusahakeun di-improove ka payunna mah kang.nuhun.

Kalah ngalobrol geuning ieu teh... sok-sok atuh nyerat... --kandar (sawala) 03:13, 8 Agustus 2011 (UTC)
Pipilueun wae ah ..
mun tas mairan, ulah poho make --~~~~ nya, ngarah puguh saha nu ngomong. --kandar (sawala) 05:38, 8 Agustus 2011 (UTC)
muhun punten kang, numawi lelengkah halu keneh --Ilham.nurwansah (sawala) 08:58, 8 Agustus 2011 (UTC)
Heuheu --Aditia.Gunawan (sawala) 10:28, 8 Agustus 2011 (UTC)

Punten Kang, abdi ngiring calik di tepas badé mulungan luang ti papada urang manawi aya manfaat anu mapat.. Aamiin. Hatur Nuhun.

Salam ka dulur sadaya --Syusuf2016 (Obrolan pamaké:Syusuf2016) 11:21, 24 Februari 2016 (UTC)

panganteur[édit sumber]

hadéna mah, artikel dimimitian ku panganteur kira saalinéa, laju diteruskeun ku bab/bagian-bagianana. Ku kituna, pidanganana ogé dibuka ku alinéa panganteur, henteu langsung daptar eusi. nuhun. --kandar (sawala) 14:21, 9 Agustus 2011 (UTC)

sapuk Kang :D Hayu urang ngamumule kasenian jeung kabudayaan, yasana sanes lumayan.. --Aditia.Gunawan (sawala)
muhun mangga kang, sippp. nuhun --Ilham.nurwansah (sawala) 17:43, 9 Agustus 2011 (UTC)

Penduan mengunggah berkas[édit sumber]

Agan, diantos usulanana di Obrolan:Penduan mengunggah berkas. Nuhun. --kumincir (sawala) 22 Séptémber 2014 03.55 (UTC)

Re: Sabanda[édit sumber]

Sok waé heula Kang dijalankeun proyekna, upami nuju onlen mah in sya Allah dibantos (nu mawi yeuh rada jarang onlena). Tangtos dirojong lah pokona mah --Tedi (sawala) 23 Séptémber 2014 02.01 (UTC)

Hatur nuhun pangrojongna Kang. Abdi pasti seueur tataros ka Akang, engké. --ilham_noer1 (sawala) 23 Séptémber 2014 12.35 (UTC)

Patalékan[édit sumber]

Kang, manawi tiasa maparin bongbolongan. Sababaraha atawa hampir sadaya judul artikel nu kedah dicumponan téh aya anu masih langsung di oper tina wikipedia Bahasa Indonesia. Sapertos artikel sim kuring anu Tanah padahal di Wikipedia Sunda tos aya Taneuh. Teras sim kuring ogé nyobaan ngeureuyeuh ngeunaan Topeng (teu maké curek da di daptar judul teu maké curek) ari pék di séarching téh parantos aya nu ngadamel ngeunaan éta ku judul Kedok. Janten sim kuring téh bingung. Padahal kereteg nulis mah seueur, tapi pagedrug waé jeung judul anu masih kamalayon jeung pas di check geuning tos aya ku judul séjén. Hatur nuhun. --Rakhmanhakim (sawala) 4 Oktober 2014 02.16 (UTC)

  • Daptar judul mémang dicandak tina basa Indonésia. ku kituna lamun tiasa disundakeun, nya dirobih heula kana basa Sunda. Lamun horéng tos aya dina basa Sunda, artikel teu tiasa diklaim.
  • Judul dina Wikipédia sipatna spésifik atawa dipangaruhan ku karakter anu dianggo waktu ngetik. Jadi judul Topéng, Topeng, topeng, sareng topéng dianggap judul anu béda. Ku kituna, éjahan anu dianggo dina Wikipédia Basa Sunda, upama aya é téléng dina judul, mangka kedah diserat nganggo é --ilham_noer1 (sawala) 6 Oktober 2014 05.58 (UTC)
Manawi tiasa dibéwarakeun deui ka nu sanés, kumargi bakal jadi kabingung kanggo pamilon nu séjén. Sakantenan pami kitu, judul artikel tiasa di robih e pepetna? Atanapi sim kuring kedah ngulang deui ku judul nu sami nu ngabédakeun ngan é na hungkul? Hatur nuhun. Rakhmanhakim (sawala) 6 Oktober 2014 08.34 (UTC)

Fanpage[édit sumber]

A', aya akun Facebook teu? Sangkan engké tiasa ku urang jadikeun admin dina fanpage WBS di Facebook. Seyoru | ᮍᮛᮧᮘᮢᮧᮜ᮪ 31 Oktober 2014 10.53 (UTC)

Aya, pilari wé Ilham Nurwansah dina FB. --ilhamkang (sawala) 31 Oktober 2014 14.56 (UTC)

nambihan judul[édit sumber]

tiasa tu pami ngadamel judul atanapi jejer nyalira?--Ryandi kartasoemantri (sawala) 5 Nopémber 2014 11.12 (UTC)

muhun tiasa ngadamel judul nyalira. --ilhamkang (sawala) 5 Nopémber 2014 11.16 (UTC)
hatur nuhun pisan.--Ryandi kartasoemantri (sawala) 5 Nopémber 2014 11.17 (UTC)

Nyuhunkeun Cawadan[édit sumber]

Sampurasun, rumaos seueur kakirangan sinareng nembé ngalalanyahan di Wikipedia Basa Sunda, nyuhunkeun cawadannana perkawis artikel anu nyobi ku simabdi dipidamel dihandap ieu. Panuhun. Nanjeur! --Uchup19 (sawala) 8 Nopémber 2014 11.39 (UTC)

Sabot jadi pamilon pasanggiri Wiki Sabanda:

Undak 1
  1. Jihad
  2. Koma
  3. Niccolo Paganini
  4. Parasetamol
  5. Titik
Undak 2
  1. Agus Salim
  2. Amal
  3. Batak
  4. Diponegoro
  5. Gepuk
  6. Imam Syafi'i
  7. Jamal Abdul Nasir
  8. Ki Hadjar Déwantara
  9. Kornét
  10. Musik
Undak 3
  1. Adam Malik
  2. Al-Ghazali
  3. Amien Rais
  4. Ibnu Khaldun
Sip, umumna mah tos saé pisan. Kantun nambihan référénsina tina sumber anu diterbitkeun ku pihak katilu anu wangunna fisik (buku, kamus, é-book jsb). Ieu hal diperyogikeun kanggé validitas sumber rujukan. Salam --ilhamkang (sawala) 10 Nopémber 2014 14.20 (UTC)

Ngajabungkeung Artikel Ganda[édit sumber]

Sampurasun kang! Kanggé artikel anu ganda, cara pikeun ngahijikeunna kumaha tah kang? Panuhun. --Uchup19 (sawala) 12 Nopémber 2014 08.20 (UTC)

Manawi aya conto kasusna?--ilhamkang (sawala) 12 Nopémber 2014 08.23 (UTC)
abdi ngadambel Otto Iskandar Dinata, padahal mah tos aya Oto Iskandar di Nata, kumaha tah? --Uchup19 (sawala) 12 Nopémber 2014 08.41 (UTC)
Rupina saran ti kang Kumincir sareng kang Tedi dina kaca obrolan kang Kumincir tiasa dijantenkeun rujukan. Dihijikeun baé artikelna kana Oto Iskandar di Nata ku cara manual. --ilhamkang (sawala) 12 Nopémber 2014 08.47 (UTC)

Re: Kopi Darat[édit sumber]

Sakaterang simkuring mah teu acan kantos ngayakeun kopi darat Kang. Duka tah upami simkuring nu teu terang téa, da entot embol geuning simkuring mah :) Upami bade ngayakeun mah, mangga ah, dirojong (sanaos teu acan tangtos tiasa dongkap ogé :(). --Tedi (sawala) 19 Nopémber 2014 08.48 (UTC)

Re:Hiji artikel deui kanggo lulus undak 2[édit sumber]

Siap kang...... --Yusup_Ramdani  14 Januari 2015 04.43 (UTC)

Re:"Kutip sumber tulisan" atanapi "Béré sumber tulisan"?[édit sumber]

tapi enya ogé sih kang, mending langsung prak wé kang. Héhé --Yusup_Ramdani  27 Januari 2015 12.54 (UTC)

Mundut Panyawad[édit sumber]

Sampura kang, nyuhunkeun cawadanana kanggé sawatara artikel ieu, supados langkung écés. Hatur nuhun

  1. Adam Malik
  2. Adnan Buyung Nasution
  3. Al-Ghazali
  4. Amien Rais
  5. Din Syamsuddin
  6. Ibnu Khaldun
  7. Ismail Marzuki
  8. Jaya Suprana
  9. Purwacaraka
  10. Surya Paloh

--Yusup_Ramdani  1 Pébruari 2015 14.35 (UTC)

Hoyong Pangilikankeun Deui[édit sumber]

Rumaos masih pabaliut dina basa Sundana kang, tangtosna seueur pisan nu kedah diropéa téh. Numawi nembé téh tos dikotéktak ka sadaya atikelna. Sugan masih kénéh aya anu tacan merenah, ogé bilihna aya nu teu kakémot. Hapunten ngabadéga hoyong dipangilikankeun deui. Hatur nuhun sateuacanna. --Yusup_Ramdani  3 Pébruari 2015 06.36 (UTC)

Ronda[édit sumber]

Sampurasun kang!
Manawi kersa ngaronda kana artikel sim kuring kang? Diantos pengdeudeulna. :D

Kang punten hilap ditawisan. Sakantenan wéh sareng nu ieu nya kang. Ngeunaan sarat ka dua, sim kuring téh bingung kang. Margi sapertosna sesah milari koméntar ti nu sanés. Matak bingung nyumponana, sigana pamaké nu sanés ogé rieut riwayat éditan dina tutumbu anyar robah téh sim kuring deui sim kuring deui. Mugia aya bongbolongana kang (kantenan curhat). Sareng sapertosna akang hilap, yén sim kuring teu nganggo wikifikasi sareng interwiki di sadaya artikel. Hehehe. Nuhun kang. Rakhman HakimGartoon-Evolution.png 12 April 2015 14.10 (UTC)
Kanggo koméntar, teu sawios nyuhunkeun ka panitia, atanapi ka saha waé anu aktif. Aéh, muhun nya, hapunten aya nu kalangkung, tangtos kedah aya kategori, wikifisasi sareng interwiki. Dina sapalih artikel tos aya anu diwikifisasi rupina. Mangga ropéa wé langsung, janten tiasa lebet kana sarat kadua --ilhamkang (sawala) 12 April 2015 14.19 (UTC)
Kang, meredih pisan kanggo teu off heula. Sangkan tuluy tiasa disawang deui. hehehe. Rakhman HakimGartoon-Evolution.png 12 April 2015 14.35 (UTC)
Mangga. --ilhamkang (sawala) 12 April 2015 14.37 (UTC)
Kang, parantos ditambihan kategori, wikifikasi sareng interwiki. Manawi parantos nyumponan? Sim kuring tdi hilap nambihan rujukan unggal kalimah. Panginten kin sakantenan ngasupkeun artikel deui, sim kuring édit deui. Bilih minuhan kaca Anyar Robah. Hahaha. nuhun kang. Rakhman HakimGartoon-Evolution.png 12 April 2015 14.48 (UTC)
Kang Imam, artikelna nembé parantos diparios. Ieu hasilna:
  1. Platyhelminthes OK
  2. Kota Padang OK
  3. Kasultanan Acéh OK
  4. Vereenigde_Oostindische_Compagnie OK
  5. Déklarasi_Bangkok OK
  6. Perang_Balkan OK
  7. Perang_Candu OK
  8. Swastika (teu aya gambar)
  9. Sunan_Bonang OK
  10. Sunan_Ampél OK
  • Catetan umum: Kantun ngeuyeuban wikifisasi wungkul. Eusi sareng basana mah tos saé. Cobi émutan deui kecap "minangka" dina paragraf bubuka, mungkin tiasa nganggo variasi nu sanés, misalna "nyaéta" atanapi "mangrupa". --ilhamkang (sawala) 12 April 2015 15.11 (UTC)
Astagfirullah muhun kang di Swastika teu acan aya gambar. Punteeeen. Katampi pisan kang :) Rakhman HakimGartoon-Evolution.png 12 April 2015 15.22 (UTC)
Sip. Sumanget, kang Imam! :) --ilhamkang (sawala) 12 April 2015 15.29 (UTC)
Muhun kang! Pasti! :) Rakhman HakimGartoon-Evolution.png 12 April 2015 15.38 (UTC)

Kumaha kabar?[édit sumber]

Salam kang, Kumaha damang?
Tos lami acan ngalajengkeun deui undak 4 na, jalaran nuju seueur padamelan jabaning kitu dipercanten ogé janten kuncén di Wikiquote basa Sunda :D. Hatur nuhun ogé kang tos masihan béntang pangajén, padahal rumaos simkuring mah seueur kirangna kénéh, eusi sinareng bahasa anu dianggéna ogé masih tebih ti sampurna. Sakali deui hatur nuhun pisan kang Ilham--Yusup_Ramdani  13 April 2015 06.27 (UTC)

Ngédit sareng Ngoméan[édit sumber]

Punten kang sateuacanna,
Nyuhunkeun pangdeudeulna perkawis Ngédit sareng Ngoméan anu janten pancén dina Undak 4 éta téh aya béntenna henteu? Hatur nuhun!--Yusup_Ramdani  15 April 2015 07.18 (UTC)

Aya béntenna. Ngédit (ngaropéa) mah sipatna téknis, mung saukur ngarobah artikel anu teu pati ngarobah struktur eusi. Misalna, nambihan spasi, koma, titik, kecap, wikifisasi, interwiki jsb. Ari ngoméan mah langkung kana kalayakan eusi, nyaéta ngajantenkeun hiji artikel luyu sareng sarat minimal artikel taratas, atanapi artikel anu langkung sampurna, sangkan eusina jadi layak disebut artikel énsiklopédis. Prinsipna, ngédit hiji artikel sangkan jadi artikel sampurna susunan eusina, anu asalna salah jadi bener, anu asalna butut jadi saé, disebut ngoméan. Kitu kinten-kintenna. --ilhamkang (sawala) 15 April 2015 07.27 (UTC)
Sumuhun Pami kitu mah, béngras. Nuhun kang!--Yusup_Ramdani  15 April 2015 07.33 (UTC)

Sehat kang?[édit sumber]

Kang, heu bade curhat heula. Punten, teu acan tiasa produktif deui. Karugrag euy kang. Weureu laptop sigana. :( manawi kagungan waktos kanggo patroli klaim sim kuring kang? Nuhun kang. Rakhman HakimGartoon-Evolution.png 22 April 2015 02.44 (UTC)

Euleuh, sing énggal damang atuh. Muhun, ieu kaleresan nuju marios anu Kang Imam. --ilhamkang (sawala) 22 April 2015 02.45 (UTC)
Hatur nuhun kang. Hehe taaaaaaah kelompokna lieu nu aktif sakitu hungkul :D Rakhman HakimGartoon-Evolution.png 22 April 2015 04.23 (UTC)
Tah ieu tangtosna ngandelkeun strategi ti Kang Imam. Misalna baé, tiasa ngajakan réréncangan anu sawilayah ngiringan ieu pasanggiri, teras diarahkeun kanggo janten anggota kelompok Kang Imam. Upami ngantosan mah bilih janten kahambat. Numawi kedah jemput bola. Ogé, bilih peryogi, abdi tiasa ngahaja dongkap ka kelompok Kang Imam kanggo ngayakeun sesi sharing dina ngédit wiki. --ilhamkang (sawala) 24 April 2015 13.36 (UTC)

Patroli[édit sumber]

Salam!
Diantos kang patrolina. --Yusup_Ramdani  24 April 2015 02.50 (UTC)

Parantos[édit sumber]

Salam!
Parantos kang, cobi hoyong diparios deui.

Hatur nuhun--Yusup_Ramdani  25 April 2015 03.19 (UTC)

Muat Berkas[édit sumber]

Sampurasun,
Punten Kang, pami muat berkas/gambar téh kedah waé ka commons? Henteu tiasa langsung di wiki Sunda? Pami tiasa kumaha carana? Nuhun. Abee Arturo (sawala) 27 April 2015 05.31 (UTC)

Bungbu[édit sumber]

Salam,
Kang pami dina istilah Bungbu, upami nganggona kecap Samara kumaha tah?--Yusup_Ramdani  8 Méi 2015 04.28 (UTC)

Rupina saheulaanan teu peryogi, kumargi dina kamus boh bungbu, boh samara, duanana dianggo, atanapi sinonim téa. Malah dina kamus Jonathar Rigg mah diseratna "bumbu". --ilhamkang (sawala) 8 Méi 2015 04.41 (UTC)
Siap kang, :D--Yusup_Ramdani  8 Méi 2015 05.25 (UTC)

Kategori?[édit sumber]

Kang pami wangunan bersejarah basa Sundana janten wangunan sajarah? Apa kumaha? Nuhun A.R Dipusparaga (sawala) 27 Méi 2015 15.42 (UTC)

Muhun, anggo wangunan sajarah we. --ilhamkang (sawala) 27 Méi 2015 15.47 (UTC)

Gabung ka Kelompok[édit sumber]

Alhamdulillah kang, hatur nuhun kang. Ngabantos pisan, perkawis naon baé kang anu tiasa ku abdi dikonsulkeun ka akang téh?--Yusup_Ramdani  26 Juni 2015 13.50 (UTC)

Re:Ronda:Beubeuritan[édit sumber]

Muhun kang, siipp.... tapi kecap obahan téh asal tina kecap "Teknik Gerakan" éta téh. Tah kinten2 cocokna Robahan atanapi naon?--Yusup_Ramdani  29 Juni 2015 06.31 (UTC)

Oh, upami kitu mah tiasa nganggo kecap "téhnik gerakan" waé. --ilhamkang (sawala) 29 Juni 2015 10.25 (UTC)

Kategori tempat wisata/tempat pelesir[édit sumber]

Kang, kanggé katégori tempat wisata saleresna tos aya tempat pelesir.
Pami ningal tina harti kecapna, sami waé kan pelesir sareng wisata téh? Janten badé nganggé nu mana? Pados teu aya katégori ganda.
Nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 2 Juli 2015 01.20 (UTC)

Re: Uleman Buka Puasa Sareng[édit sumber]

Hatur nuhun Kang Ilham kana ulemanana. Nanging nyuhunkeun hapunten rupina moal tiasa dongkap kana acarana. Mung tiasa ngarojong ku pidu'a mugi-mugi acarana tiasa lancar. Diantos waé réportase sinareng poto-poto dokuméntaésina. Mangga --Tedi (sawala) 6 Juli 2015 01.02 (UTC)

Re: Wikisource: Wawacan Kidung Sunda[édit sumber]

Ceuk simkuring mah, dika-Wikisource-keun bagéan tingkesanana wungkul Kang. Bagéan tingkesanana éta pan nu matak panjang téh. Sajabi ti bagéan éta mah (bagéan saméméh sareng saatosna bagéan tingkesan), keun waé antep di suwiki kanggo nyeueuran artikel. Kitu ceuk pamendak simkuring mah. --Tedi (sawala) 7 Juli 2015 02.18 (UTC)

Okré déééh :) --Tedi (sawala) 7 Juli 2015 02.32 (UTC)

Serangga[édit sumber]

Punten kang, dupi kecap Serangga aya kecap basa Sundana teu?--Yusup_Ramdani  15 Juli 2015 08.20 (UTC)

teu aya, paling "sabangsaning simeut" atawa "sisimeutan" tapi da teu luyu. Mun bade, sigana merenah keneh "insekta". --ilhamkang (sawala) 15 Juli 2015 08.27 (UTC)
muhun kang, leres mending insékta sigana, margi pami serangga mah asa Malayu teuing.--Yusup_Ramdani  15 Juli 2015 08.31 (UTC)
Sip, lebetkeun komentarna kana kaca obrolan Serangga, oge dina kategori Kategori:Serangga. --ilhamkang (sawala) 15 Juli 2015 08.33 (UTC)
muhun, urang kumpulkeun heula votingna--Yusup_Ramdani  15 Juli 2015 08.36 (UTC)
Kapanggih tah dina kamus pas neangan bolokotondo, serangga teh Sundana gegeremet. --kumincir (sawala) 11 Nopémber 2015 07.47 (UTC)
Taah geuning. Sip lah Kang. Nuhun. --ilhamkang (sawala) 11 Nopémber 2015 15.03 (UTC)
Ngoréhanana gé bangun banga nya, mun melak jagong téh kabujeng panén mantén sigana, hihi--Yusup_Ramdani  14 Maret 2016 17.29 (UTC)

nuhun[édit sumber]

hatur nuhun kang... Falahtea (sawala) 22 Oktober 2015 12.34 (UTC) Falahtea (sawala) 22 Oktober 2015 12.34 (UTC)

sami-sami kang Falah. --ilhamkang (sawala) 28 Oktober 2015 09.37 (UTC)

Perkara Caraka[édit sumber]

Sim kuring henteu bade nyunting, tapi rek tatalepa néang pangarti. Utamana perkara "Caraka" atawa purwa-na nu sabagian tina éta caraka tos kaharti sawareh harti purwa caraka-na nu ilaharna bihari éta purwacaraka dirancang keur ngawangun hiji kecap nu merenah dina babasan. Mugia sim kuring nyambung ka ahlina. Sim kuring sok nalungtik hiji kecap nu aya kaitanana jeung purwcaraka, contona : "Ra" téh hartina daya atawa énérgi. Di yunani ge dewa api atawa dewa matahari disebut dewa Ra. Ra ngayakeun réaksi jeung bahan lain jadi bara. "Ha" hartina hirup, hurup nu hirup nyaéta "A", "I", "U", gabungan a+i= e, u+a= o, gabungan e+u dipaké basa tatar sunda, e' hurup hirup nu disebut aya tapi teu aya jeung disebut teu aya da aya (amprok> antara p jeung r aya e'). Upama digabung jeung "Ha" jadi RaHa ( daya nu hirup) diucapkeun Rah atawa Roh nu tandana aya dina darah (getih), warnana merah (beureum), ari napsu nu mudal disebut amarah jeung gairah, daya pancarna aurah (aura), nepi karingetan gerah (kapanasan), garis katurunan terah (trah = turunan sadarah), atawa conto-conto lianna nu aya hubunganana jeung "Ra" nu hartina daya / énérgi. Tah, sim kuring teu acan apal harti pisan purwacaraka-na caraka-caraka lianna di antara "Ha" nepi ka "Nga". Aya heunteu nu weruh perkara eta?. Ari Caraka téh ku ummat hindu mah disebut basa Brahmi (cek sahibul hikayat mah Brahma téh cenah nabi Ibrahim)....

Kanggo hal anu kieu,biasana lebet kana paririmbon atanapi mungkin lebet kana élmu Falsafah. Kanggo Falsafah Sunda anu nganggo sistem éjahan tiasa ngarujuk kana buku Rawayan Jati Kasundaan karya R. Hidayat Suryalaga. --ilhamkang (sawala) 11 Désémber 2015 01.29 (UTC)

Panghargaan[édit sumber]

Writer's barnstar.png BéntangWiki Panulis Hébat
Pamaké ieu diajénan lantaran aktif pisan nulis jeung nyieunan artikel-artikel dina jumlah nu pohara lobana. Ku sabab kontribusina anu gedé jeung jasa-jasana di Wikipedia, ieu pamaké luyu pikeun meunang pangajén sarta pantes narima sebutan Panulis Hébat Wikipedia. {{{1}}}
Random Acts of Kindness Barnstar.png BéntangWiki Soméah
BéntangWiki Soméah dilélér ka pamaké anu soméah dina komunikasina jeung para pamaké séjén, sarta bisa ngaragangan kana parasaan pamaké séjén. {{{1}}}

A2613 (sawala) 21 Désémber 2015 08.52 (UTC)

Hatur nuhun kanggo pangajénna. :) ilhamkang (sawala) 21 Désémber 2015 15.59 (UTC)

Muat berkas.[édit sumber]

Kang, kumaha carana muat berkas di Common? Diantos waleranana. A2613 (sawala) 23 Désémber 2015 00.12 (UTC) A2613 (sawala) 23 Désémber 2015 00.12 (UTC)

Mangga buka kaca Wikipedia:Pituduh_muat_berkas#Lengkah_muatkeun_ka_Commons. --ilhamkang (sawala) 23 Désémber 2015 06.36 (UTC)

Wiki Sabanda[édit sumber]

Kang, simkuring tos ngeusian formulirna, teras tos ngalebetkeun poto dina kaca pamaké, teras kumaha deui kang? A2613 (sawala) 23 Désémber 2015 07.17 (UTC)

Penilaian ditilik tina kualitas artikel[édit sumber]

Sampurasun!
Dina penilaian wiki sabanda anu kiwari janten paloba-loba nulis artikel, sanaos taratas, kumaha lamun ayeuna aya user1 ngadamel 200 artikel taratas sedengkeun user2 ngadamel 100 artikel lanjutan anu kawilang rada euyeub eusi tur pedaranna, kinten-kinten sistem paniléanna ngacu kana jumlah waé atanapi unsur kaeuyeuban artikel ogé diperhitungkeun?
Hatur nuhun.--Yusup_Ramdani  22 Pébruari 2016 23.25 (UTC)

Kanggo artikel, jumlah total salami diayakeun Wiki Sabanda kanggo unggal pamilon 300 artikel (ideal). 200 artikel taratas, 100 artikel sampurna. Upami aya kasus sapertos kitu, sakumaha anu janten patarosan kang Rakhmanhakim, hanjakalna ku sistem ieu nu dietang teh tina jumlah absen kontribusi, henteu kana eusina. Tapi ieu janten perhatian kanggo panitia, supado engke dietang kana kategori nu sanes. --ilhamkang (sawala) 23 Pébruari 2016 14.47 (UTC)

Pitaroseun[édit sumber]

pa punten.. ari nulis kecap orong orong nganggo strip teu.. nami sato ieu téh Sopianwar (sawala) 4 Maret 2016 08.36 (UTC)

Nganggo, orong-orong.--4 Maret 2016 08.54 (UTC)

Pitaroseun[édit sumber]

Pa, pami kecap areuy téh nuduhkeun kana sagala tutuwuhan liar ngarambat atanapi husus kango spesies Mikania micranta Sopianwar (sawala) 9 Maret 2016 13.12 (UTC)

Panutupan Wiki Sabanda[édit sumber]

Sampurasun!
Kang Ilham.
Panginten tos ditutupnya ti dinten ayeuna Wiki Sabanda téh?--Yusup_Ramdani  14 Maret 2016 17.26 (UTC)

Sumuhun, sanaos tos ditutup. Tapi kontribusi mah ulah pegat nya. Hasilna nuju teras direkap.Diantos we engke pengumumanna. --ilhamkang (sawala) 15 Maret 2016 02.46 (UTC)

Uleman Panutupan Wiki Sabanda[édit sumber]

Alhamdu lillah parantos réngsé nya. Hatur nuhun kana sagala rupi daya sinareng upaya ti panitia kanggo nyukséskeun ieu pasanggiri. Wilujeng ka singsaha waé anu hasil janten jawarana.

Punten pisan upami sim kuring kirang maksimal dina ngarojong ieu saémbara. Punten ogé saupami kaleresan dina dinten Kemis, ping 24 Maret 2016 téh, sim kuring teu tiasa ngantunkeun padamelan. Pamugi sagala rupi acara nu baris kalaksanakeun dipaparin kalancaran tug dugi ka réngséna.

Der ah, saha waé nu tos maparin kontribusi di ieu Wikipédia, mugi-mugi dipaparin sumanget kanggo teras ngédit, ngabebenah, sareng nanjeurkeun Wikipédia urang. --Tedi (sawala) 17 Maret 2016 08.50 (UTC)

Thanks[édit sumber]

We are very grateful for your help in keeping the page of the Movement "Immagine & Poesia". Thank you so much --Oberon12 (sawala) 23 Maret 2016 06.52 (UTC)

You are welcome. --ilhamkang (sawala) 25 Maret 2016 11.53 (UTC)

Wikipedia:Kotrétan[édit sumber]

Kang, kumaha upami kaca Wikipedia:Kotrétan eusina hupus wéh, lantaran ku simkuring ditingal parantos pinuh. Hatur nuhun! A2613 (sawala) 24 Maret 2016 20.35 (UTC)

Muhun, urang hapus. --ilhamkang (sawala) 25 Maret 2016 11.53 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[édit sumber]

Hello! Sorry for writing in English. The Wikimedia Foundation is asking for your feedback in a survey. We want to know how well we are supporting your work on and off wiki, and how we can change or improve things in the future. The opinions you share will directly affect the current and future work of the Wikimedia Foundation. You have been randomly selected to take this survey as we would like to héar from your Wikimedia community. The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes.

Take the survey now

You can find more information about this survey on the project page and see how your feedback helps the Wikimedia Foundation support editors like you. This survey is hosted by a third-party service and governed by this privacy statement (in English). Pléase visit our frequently asked questions page to find more information about this survey. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email through the EmailUser féature to WMF Surveys to remove you from the list.

Thank you!

--WMF Surveys (talk) 31 Maret 2018 01.32 (UTC)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[édit sumber]

Every response for this survey can help the Wikimedia Foundation improve your experience on the Wikimedia projects. So far, we have héard from just 26% of Wikimramedia contributors who Wikimedia programs like the Education program, editathons, or image contests. The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes to be completed. Take the survey now.

If you are not fluent in English, I apologize again for posting in English. If you have alréady taken the survey, we are sorry you've received this reminder. We have designed the survey to maké it impossible to identify which users have taken the survey, so we have to send reminders to everyone.If you wish to opt-out of the next reminder or any other survey, send an email through EmailUser féature to WMF Surveys. You can also send any questions you have to this user email. Learn more about this survey on the project page. This survey is hosted by a third-party service and governed by this Wikimedia Foundation privacy statement. Thank you! —WMF Surveys (talk) 15 April 2018 17.18 (UTC)

Reminder: Wikimedia survey (corrected link)[édit sumber]

Every response for this survey can help the Wikimedia Foundation improve your experience on the Wikimedia projects. So far, we have héard from just 26% of Wikimramedia contributors who Wikimedia programs like the Education program, editathons, or image contests. The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes to be completed.Take the survey now.

If you are not fluent in English, I apologize for posting in English. If you have alréady taken the survey, we are sorry you've received this reminder. We have designed the survey to maké it impossible to identify which users have taken the survey, so we have to send reminders to everyone. If you wish to opt-out of the next reminder or any other survey, send an email through EmailUser féature to WMF Surveys. You can also send any questions you have to this user email. Learn more about this survey on the project page. This survey is hosted by a third-party service and governed by this Wikimedia Foundation privacy statement. Thanks! —WMF Surveys (talk) 15 April 2018 17.24 (UTC)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[édit sumber]

Hello! This is a final reminder that the Wikimedia Foundation survey will close on 23 April, 2018 (07:00 UTC). The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes. Take the survey now.

If you are not a native spéaker of English, I apologize for writing in English. If you alréady took the survey - thank you! We will not bother you again. We have designed the survey to maké it impossible to identify which users have taken the survey, so we have to send reminders to everyone. To opt-out of future surveys, send an email through EmailUser féature to WMF Surveys. You can also send any questions you have to this user email. Learn more about this survey on the project page. This survey is hosted by a third-party service and governed by this Wikimedia Foundation privacy statement. Thank you!! --WMF Surveys (talk) 20 April 2018 05.54 (UTC)

Pangésto[édit sumber]

Haturan Kang ilhamkang, Nuhun Pisan kana perhatosana. Ngeureuyeuh waé sakedik-sakedik Kang... :)

Dinototosugiarto (sawala) 30 April 2019 22.27 (UTC)

request penghapusan[édit sumber]

Sampurasun Mang Ilham! Mohon kepada jelema kuncén haturan mupus halaman ieu margi request ti user. Hatur nuhun! Azmi 8 Juni 2019 04.31 (UTC)

Rampés. Hatur nuhun tos nguningakeun. Mung, kacana nu mana? Cobi nganggo citakan hapus wé, engké ku abdi ditingali deui. Ketikkeun ieu dina artikelna: {{Hapus}}. Cag. ilhamkang (sawala) 10 Juni 2019 02.39 (UTC)

Community Insights Survey[édit sumber]

RMaung (WMF) 6 Séptémber 2019 14.30 (UTC)

Reminder: Community Insights Survey[édit sumber]

RMaung (WMF) 20 Séptémber 2019 15.08 (UTC)

Reminder: Community Insights Survey[édit sumber]

RMaung (WMF) 3 Oktober 2019 19.00 (UTC)