Obrolan pamaké:Mssetiadi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Arsip 2006 - Arsip 2007 - Arsip 2008 - Arsip 2009 - Arsip 2010 - Arsip 2011

Sami-sami[édit sumber]

Sami-sami kang Tedi. Ngan bantu saeutik waé, sabisa kuring. Tulung dibantuan lamun aya tarjamahan anu salah. :) Naval Scene (sawala) 06:31, 26 Juli 2010 (UTC)

Salam kenal![édit sumber]

Salam kenal, Kang Tedi! Kuring acan lila make Wikipedia Sunda jang nambahan wawasan, da biasana ge kuring mah leuwih loba aktif di Wikipedia Indonesia. Di Wikipedia Indonesia, kuring geus kungsi ningali halaman pengguna anjeun, kitu oge kaca pamake anjeun di Wikipedia Sunda. Nu rek kuring tanyakeun, di halaman pengguna Wikipedia Indonesia akang nyebutkeun yen domisili akang teh di Kota Bekasi, samentara di Wikipedia Sunda akang nuliskeun keur aya di Stockholm (Swedia). Tah, eta teh mana nu leres? Kang Tedi saleresna teh matuh di Bekasi atawa di Stockholm? Abdi naros kieu teh kumargi panasaran sareng hoyong leuwih deukeut we jeung Kang Tedi. Bales nya kang, nuhun. --Maung Bandung (sawala) 10:09, 27 Juli 2010 (UTC)

Menta bantuan[édit sumber]

Kang Tedi, kuring rek menta bantuan ka akang. Kieu, kumaha carana nulis hurup "e" make curek kawas e dina kata "Sate", "Entog", "Beas", jsb.? Abdi hilap deui. Wartosan, nya. Ngarah abdi bisa mere kontribusi/nyieun teks nu bener di Wikipedia Sunda. --Maung Bandung (sawala) 06:37, 28 Juli 2010 (UTC)

Oh, nuhun atuh kang. --Maung Bandung (sawala) 10:05, 29 Juli 2010 (UTC)

Ngabales omongan akang tanggal 30 Juli, abdi teh saleresna mah urang Bandung, tapi ayeuna nuju ngeureuyeuh sakola di Sumedang. Tapi engke ge mun tos beres SMP bade uih ka Bandung kanggo lebet SMK (Insya Allah). --Maung Bandung (sawala) 07:05, 2 Agustus 2010 (UTC)

OK Kang Tedi! --Maung Bandung (sawala) 06:58, 5 Agustus 2010 (UTC)

Re: {subst:ws}[édit sumber]

Siap kang! Sateuacanna wilujeng ngajalankeun shaum Ramadan oge ka Kang Tedi sakulawarga. --Maung Bandung (sawala) 07:05, 12 Agustus 2010 (UTC)

Hapus[édit sumber]

Punten kang, bisa ménta tulung hapus eusi artikel sarta kategori di Kategori:Artikel anu kudu dihapus? Kabéhanana ngan vandal waé. Hatur nuhun saméméhna. Naval Scene (sawala) 06:18, 16 Séptémber 2010 (UTC)

Sip, sip, kang :) Naval Scene (sawala) 07:40, 27 Séptémber 2010 (UTC)

Nanya[édit sumber]

punten kang Tedi, salam kenal saya winda wiranaya. Ibu saya masih ada keturunan dari Aki Pura. kake saya alm.ma'mun. mohon informasinya mengenai saderek2 nu aya dijakarta.(winda wiranaya-jatiwaringin)(083871988488)

Hello from Italy[édit sumber]

Dear Friend, we are looking for someone who could translate and upload on su.wikipedia this page. Can you help us ? thanks a lot--Alessandroga80 (sawala) 14:20, 23 Januari 2011 (UTC)

Translate Mozilla Firefox[édit sumber]

Salam kenal kang.

Kieu, kuring ayeuna keur ngajieun Firefox Basa Sunda. Nya kuring tingali mah anjeun kungsi ngajieunan Artikel Mozilla Firefox. Kuring rek ngajakan sakaligus menta tulung ka anjeun, ngatarjamahkeun Firefox kana Basa Sunda. Mun minat, anjeun bisa langsung ningali http://pootle.locamotion.org/su/firefox. Mun bisa mah ngadaptar heula di dinya, mereun kuring bisa merekeun akses leuwih lanjut.

Hatur Nuhun!

Re:Wilujeng[édit sumber]

Euleuh, geuning aya kuncen senior. Hapuntenna abdi tumorojog.. Hatur nuhun pangangkenna. Mudah-mudahan Wikipedia Sunda tiasa nanjeur. Salam baktos, --Aditia.Gunawan (sawala) 18 Oktober 2011 06.25 (UTC)

Aksara Sunda[édit sumber]

Hi. I am Vinodh from India. I have a Asian Script Converter over here : http://www.virtualvinodh.com/aksharamukha over here. It converts between around 19 Asian Scripts.

I am planning to add Akshara Sunda to the list.

I could see, there are no long vowels in Aksara Sunda. The Swara-s are all short vowels.

Can you please tell how long vowels (if ever) is written in Aksara Sunda ?

Also, if possible more about these two vowels : é/eu ? How are they pronounced ?

I would be very grateful !

Thanks !

122.174.166.153 20 Januari 2012 17.36 (UTC)

Dear Vinodh, thanks for your plan to add Aksara Sunda to your list. Yes, we have no long vowels at all. And about é/eu, é is pronounced just like bed in English, eu is difficult to explain, I'm sorry couldn't find its similarity in English ... just please find out this - eu(ɤ) Thx --Tedi (sawala) 29 Januari 2012 06.02 (UTC)
Dear Ted, Thanks for your reply. Still, one question is pending. How wre the long vowels ever written in Sunda ? I mean if I would want to distinguish "will" and "wheel" in Aksara Sunda, is there any method to do that ? or are the both spelled the same way ? 6 Pébruari 2012 15.58 (UTC)
Dear Vinodh. Basically there are no long vowels in our words. If we want to express something longer, we just need to use the vowel repeatedly. For example, our basic word is "tulung" which meaning is "help". We sometimes use "tuluuuuuuuuuuuung" for expressing help request while screaming. But, in all of our dictionary, formally there are no long vowels. Thank you. --Tedi (sawala) 7 Pébruari 2012 05.50 (UTC)

Hatur nuhun[édit sumber]

Assalamu'alaikum, salam kenal kang tedi, abdi bisa basa sunda saeutik-eutik wae, pernah belajar di sakola dasar, sakarang abdi kuliahna di Arab Saudi, nuhun dibantuan upami aya nu salah, nuhun--Imam Khairul Annas (sawala) 17 Agustus 2014 00.30 (UTC)

Dilajeng[édit sumber]

Tah geuning... nyawaan keneh... heheh... dilajeng! --kandar (sawala) 19 Agustus 2014 02.15 (UTC)

Tagline tos beres, diharewosan ku Nemo bis. --kumincir (sawala) 1 Oktober 2014 07.33 (UTC)

Sabanda[édit sumber]

Damang, keur ada proyek. Nanti diterjemahkeun ku Ilham sareng Anisa nu panitia. Semoga Sunda diserbu, mohon bantuannya ngeliatin peraturan permainannya. Anisa jeung Ilham kaduanya bukan wikipediawan soalnya. http://www.wikimedia.or.id/wiki/Wiki_Sabanda

Sumuhun, Gan. Engké éditan pamilon antep wé heula, sina diropéa olangan. Wayahna ateul gé, urang lalajo waé saheulaanan mah. :D --kumincir (sawala) 22 Séptémber 2014 04.23 (UTC)
  • @Serenity : Iya Aamiin ... Soal liat mengliat in sya Allah pami nuju onlen mah
  • @Kang Kumi : Heuheu, enya lah énakan kénéh lalajo ... --Tedi (sawala) 22 Séptémber 2014 05.27 (UTC)
Kang Tedi, abdi neda bantosan akang dina ngawas ieu pasanggiri, leres abdi dasarna sanés Wikipediawan mung ieu aya kasempetan anu saé kanggo ngaronjatkeun deui aktifitas dina WBS. Numawi abdi peryogi sagala rupi saran sareng pituduh ti akang sabudeureun ngawiki. Hatur nuhun sateuacanna. ilham_noer1 (sawala) 22 Séptémber 2014 09.28 (UTC)

Monuments of Spain Challenge[édit sumber]

Hello and thanks a lot. Waking up and finding a helping hand is good enough. If we can help you, just let us know. B25es (sawala) 29 Séptémber 2014 14.45 (UTC)

Hello again. As you said, nobody has edited in Sundanese for our contest. But, if someone did, Sundanese would overtake German in our classification! Don't miss this chance, add one article in Sundanese and make History! es:Usuario:B25es
Hello Sir. I join it --Tedi (sawala) 23 Oktober 2014 02.50 (UTC)
Thanks a lot for your two articles in Sundanese. They are about monuments from my hometown, Valencia. It's so nice to see them in your language! es:Usuario:B25es

Kopi Darat[édit sumber]

Kang Tedi, dupi WBS kantos ngayakeun kopi darat?--ilhamkang (sawala) 17 Nopémber 2014 18.32 (UTC)

Thank you[édit sumber]

Nota agradecimiento MoSC.jpg

Thanks a lot for your participation! It's been great to see my hometown in Sundanese. B25es (sawala) 17 Nopémber 2014 19.32 (UTC)

So you get these extra:


Nuduhkeun arah[édit sumber]

Kang, kumaha tah umpamana nuduhkeun arah téh jadi kieu:

Timur = Wétan

Selatan = Kidul

Barat = Kulon

Utara = Kalér

Tenggara = Wétan Ngidul

Barat Daya = Kidul Ngulon

Barat Laut = Kulon Ngalér

Timur Laut = Kalér Ngétan

--Yusup_Ramdani  19 Désémber 2014 10.58 (UTC)

Nuhun kana usulananan, nanging perkawis ieu mah, pamendak simkuring tetep:
* Tenggara : kidul wétan (Cek [1])
* Barat daya : kidul kulon
* Barat laut : kalér kulon
* Timur laut : kalér wétan
Duka ti mana konsénsusna, perkawis sudut 45 darajat sareng turunanana dina arah mata angin, diutamikeun nyebat lintangna heula - kalér, kidul -, nembé garis bujurna - kulon, wétan. Teu acan mendakan rujukan nu sohéh upami kidul wétan disebatkeun kidul ngétan. Upami aya manga diébréhkeun --Tedi (sawala) 20 Désémber 2014 08.09 (UTC)
Muhun pami kitu mah, béngras kang.. :D --Yusup_Ramdani  22 Désémber 2014 03.36 (UTC)

Invitation[édit sumber]

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, Mssetiadi,

The Editing team is asking very experienced editors like you for your help with VisualEditor. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 20 Maret 2015 18.11 (UTC)

Muat Berkas[édit sumber]

Sampurasun,
Punten Kang, pami muat berkas/gambar teh kedah wae ka commons? Henteu tiasa langsung di wiki Sunda? Pami tiasa kumaha carana? Nuhun. Abee Arturo (sawala) 27 April 2015 05.30 (UTC)

Uleman Buka Puasa Sareng[édit sumber]

Kang Tédi, dihaturanan pisan linggih dina acara Ngabuburit Bareng Wikipédia nu baris dilaksanakeun dina:

dinten: Rebo, 8 Juli 2015
tempat: Co & Co Working Space Jl. Dipatiukur No. 5 (Dago), Bandung
waktu: Jam 16.00-20.00

Agénda acara:

  1. Silaturahmi antar pamaké Wikipédia
  2. Ngabuburit bari ngédit artikel bareng
  3. Bukber (buka puasa bersama)

Mugia kersa rurumpaheun kanggo ngajejeran dina acara anu dimaksad.
Hatur nuhun. --ilhamkang (sawala) 3 Juli 2015 06.56 (UTC)

Wikisource: Wawacan Kidung Sunda[édit sumber]

Kang Tedi, upami teks Wawacan Kidung Sunda kengeng dialihkeun ka Wikisource teu? margi upami disimpen dina kaca WBS mah jadi numpuk teuing kitu geuning. --ilhamkang (sawala) 7 Juli 2015 01.56 (UTC)

Re:Re:Wikisource:Wawacan Kidung Sunda[édit sumber]

Mangga kang upami kitu mah, sip. --ilhamkang (sawala) 7 Juli 2015 02.29 (UTC)

Uleman Panutupan Wiki Sabanda[édit sumber]

Kahatur
Kang Tedi
Di Panglinggihan.

Sayembara nulis artikel Wiki Sabanda parantos lekasan. Hasilna seja diumumkeun dina acara panutupan anu disarengan ku pamasrahan hadiah ka para pinunjul. Kalintang bingahna upami Kang Tedi tiasa ngaluuhan acara nu dimaksad, dina:

Dinten, ping: Kemis, 24 Maret 2016
Waktu: Tabuh 13.00-14.00
Tempat: Aula Perpustakaan Ajip Rosidi, Jl. Garut No. 2, Kota Bandung.

Diantos pisan kasumpingan Kang Tedidina waktosna. Hatur nuhun.
Cag.
ilhamkang (sawala) 17 Maret 2016 04.28 (UTC)

Kumaha damang?[édit sumber]

Kumaha damang kang Tedi?
kamana waé atuh meni nembé katingal? :D--Uchup19 (SAB17)  2 Maret 2018 02.17 (UTC)

request penghapusan[édit sumber]

Sampurasun Mang Setiadi! Mohon kepada jelema kuncén haturan mupus halaman ieu margi parantos henteu diperlukeun. Hatur nuhun! Azmi 8 Juni 2019 04.34 (UTC)