Obrolan pamaké:Rakhmanhakim

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tepas Ngawangkong Tawis Katineung Artikel Konstribusi Kotak Pamaké  

Kintun Talatah Anyar
Mangkahadé dijudulan sareng ditawisan ngaanggo ~~~~



Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké Rakhmanhakim ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Pikeun nanda tangan dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?

~~~~


Wilujeng Sumping[édit sumber]

Wilujeng sumping Kang Imam, mugi teras nyerat dina basa Sunda, sumanget! Kadé hilap, dinten énjing ngawitan pasanggiri Sundapédia 2011. Upami aya patarosan anu badé didugikeun, ulah asa-asa, pok baé wakca :D Wilujeng Tandang! --Aditia.Gunawan (sawala) 11:53, 18 Séptémber 2011 (UTC)

Siip[édit sumber]

Maosan seratan salira, sae, sae pisan, kantun ngalengkepan gambar, wikifisasi, sareng interwikina. Lanjutkannn!!! --Aditia.Gunawan (sawala) 13:47, 19 Séptémber 2011 (UTC)

muhun kang, hilap deui nyandak datana. jadi bingung rek sunting naon...hehehehehe..... --SU27Imam (sawala) 06:09, 20 Séptémber 2011 (UTC)

Atur Waktu[édit sumber]

Halo Imam,

Untuk menyamakan penganturan waktu kedalam Waktu Indonesia Barat, silakan mengatur waktunya dengan cara:

  1. Klik Préferénsi pada pojok kanan atas.
  2. Pilih Titimangsa jeung wanci
  3. Pada kolom Format Waktu, pilih Asia/Jakarta pada kolom Wewengkon wanci
  4. Klik Simpen Préferénsi.


Agar tidak ada perbedaan masalah absensi ya, Tetap semangat menyuntingnya. :D


Hatur nuhun.

 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 12:42, 22 Séptémber 2011 (UTC)

penca[édit sumber]

Yi Imam, mangga tingal obrolan di Obrolan:Pencak silat. Hurip! --kandar (sawala) 09:34, 27 Séptémber 2011 (UTC)

Diparios[édit sumber]

Artikel salira tos diparios salangkungan. Langkung jentrena tiasa ditingal dina grup facebook Sundapedia 2011. Hatur nuhun. --Aditia.Gunawan (sawala) 14:19, 27 Séptémber 2011 (UTC)

Ngaronda[édit sumber]

Kang Imam, ieu hasil ngaronda abdi kana kontribusi salira ti kaping 19 September - 1 Oktober 2011.

  • Salira tos 47 kali ngédit (kirang kénéh 53 deui) kanggo lolos dina jirangan kahiji (Waktosna dugi ka kaping 12 Oktober).
  • Absensi copong genep kali nyaéta ping 21, 22, 23, 24, 26, sareng 28 Séptémber.

Ayeuna perkawis artikel

Catetan:
  • Interwiki, Gambar, Réferénsi, katégori tos sip déh. Kantun ngédit rédaksina sareng éjahanna wé nya...Sumanget!
  • Artikel teu (acan) kaétang
  • Tayub
Catetan:
  • Gambarna teu acan aya nya? Cobi pilari di TROPENMUSEUM, rada antik tah
  • éjahanna 'di calana' atanapi 'dicalana?', cobi diparios deui.
  • Dilajeng
  • Ieu gé sami sareng nu di luhur, masih tiasa pisan dilengkepan.

Sakitu wé heula
Salam --Aditia.Gunawan (sawala) 16:06, 1 Oktober 2011 (UTC)

RE: artikel[édit sumber]

siap kang geus dicatet dan akan saya lanjutkan ke juri untuk dinilai. :)

 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 6 Oktober 2011 17.31 (UTC)


Kaabsahan Interwiki[édit sumber]

Teu sawios saupami urang ngadamel interwiki anu dina tumbu interwikina teu acan aya artikel anu ditumbukeun oge. Ilaharna artikel nu sapertos kitu teh artikel artikel konten lokal, kasundaan upamana, anu tangtu rada hese neangan dina sumber basa sejen. Tatapina teu nanaon, sanes hartosna artikel eta kirang kaabsahanana atanapi kualitasna, justru upami dipasihan tumbu kana basa nu sanes, tiasa dieuyeuban oge artikel urang eta dina basa nu sanes, tiasa ku urang atanapi ku batur. Kitu manawi. Salam --Aditia.Gunawan (sawala) 23 Oktober 2011 15.23 (UTC)

Sumuhun, Yi... --Aditia.Gunawan (sawala) 23 Oktober 2011 16.37 (UTC)

Ngaronda Tahap 2 Sundapédia[édit sumber]

Wilujeng wengi Kang Imam, nyanggakeun hasil patroli abdi kana kontribusi salira ti kaping 13- 31 Oktober 2011 Absén salira tos copong 13 kali nyaéta ping: 13,14,15,16,17,21,22,24,25,26,28,29,30 Oktober 2011.

  • Artikel Sampurna:
  1. Karajaan Sriwijaya - Artikelna meni geulis, pelem, raos dibacana. Gambarna ogé euyeub pisan. Mung katawisna sami sareng Wiki Indonésia nya?
  2. Prasasti Kedukan Bukit - Saé, referensina euyeub. Dina awal kalimah aya nu kedah diropéa sakedik.
  3. Monumén Nasional
  4. Urang Minang - Tanpa ngirangan pangajén abdi kana kontribusi salira, aya saéna artikel téh henteu narjamahkeun sagemblengna tina basa Indonésia. Sumawonna dina ieu kagiatan, panitia meredih sangkan pamilon ngopépang milari bahan.
  • Artikel taratas teu acan kaétang:
  1. Sri Maharaja Tarusbawa - Teu acan aya interwikina
  2. Kiliningan - Saé. Mung teu aya interwikina
  3. Cikeruhan - Idem jeung Kiliningan
  4. Terowongan Lampegan - Idem, teu aya interwiki. Yi, basa Sundana terowongan atanapi torowongan?
  5. Kandagan - Kasusna sami jeung nu luhur.
  6. Tari Wayang - Interwiki deui waé nya? Heuheu
  7. Topéng Priangan - Idem
  8. Keurseus - Idem
  9. Tari Merak - Idem
  10. Alun-alun Bandung - Mung aya gambar wungkul
  11. Tari Rakyat - Interwiki
  • Artikel taratas anu diétang:
  1. Gending Sriwijaya - Saé pisan. I Like it :D
  2. Prasasti Telaga Batu - Mantap. Harébat eung artikelna. :D
  3. Logam - Saé, interwikina euyeub. Mung akang rada kaganggu ku kecap ‘ngawentuk’ tina membentuk. Wikifisasina ogé tambihan.

Cindekna, aya 11 artikel taratas nu teu acan lebet étangan, nembé tilu artikel anu lebet étangan. Mangga lengkepan. Artikel sampurna kanggo dipeunteun ku Déwan Juri, saénggalna diajengkeun.

Sakitu heula hasil patroli abdi. Wilujeng neraskeun. Semangat!
Salam
--Aditia.Gunawan (sawala) 31 Oktober 2011 16.44 (UTC)

Ngaronda Tahap 2 Sundapédia[édit sumber]

Wilujeng wengi Kang Imam, nyanggakeun hasil patroli abdi kana kontribusi salira ti kaping 13- 31 Oktober 2011 Absén salira tos copong 13 kali nyaéta ping: 13,14,15,16,17,21,22,24,25,26,28,29,30 Oktober 2011.

  • Artikel Sampurna:
  1. Karajaan Sriwijaya - Artikelna meni geulis, pelem, raos dibacana. Gambarna ogé euyeub pisan. Mung katawisna sami sareng Wiki Indonésia nya?
  2. Prasasti Kedukan Bukit - Saé, referensina euyeub. Dina awal kalimah aya nu kedah diropéa sakedik.
  3. Monumén Nasional
  4. Urang Minang - Tanpa ngirangan pangajén abdi kana kontribusi salira, aya saéna artikel téh henteu narjamahkeun sagemblengna tina basa Indonésia. Sumawonna dina ieu kagiatan, panitia meredih sangkan pamilon ngopépang milari bahan.
  • Artikel taratas teu acan kaétang:
  1. Sri Maharaja Tarusbawa - Teu acan aya interwikina
  2. Kiliningan - Saé. Mung teu aya interwikina
  3. Cikeruhan - Idem jeung Kiliningan
  4. Terowongan Lampegan - Idem, teu aya interwiki. Yi, basa Sundana terowongan atanapi torowongan?
  5. Kandagan - Kasusna sami jeung nu luhur.
  6. Tari Wayang - Interwiki deui waé nya? Heuheu
  7. Topéng Priangan - Idem
  8. Keurseus - Idem
  9. Tari Merak - Idem
  10. Alun-alun Bandung - Mung aya gambar wungkul
  11. Tari Rakyat - Interwiki
  • Artikel taratas anu diétang:
  1. Gending Sriwijaya - Saé pisan. I Like it :D
  2. Prasasti Telaga Batu - Mantap. Harébat eung artikelna. :D
  3. Logam - Saé, interwikina euyeub. Mung akang rada kaganggu ku kecap ‘ngawentuk’ tina membentuk. Wikifisasina ogé tambihan.

Cindekna, aya 11 artikel taratas nu teu acan lebet étangan, nembé tilu artikel anu lebet étangan. Mangga lengkepan. Artikel sampurna kanggo dipeunteun ku Déwan Juri, saénggalna diajengkeun.

Sakitu heula hasil patroli abdi. Wilujeng neraskeun. Semangat!
Salam
--Aditia.Gunawan (sawala) 1 Nopémber 2011 00.31 (UTC)

Sip, tos katampi[édit sumber]

Hatur nuhun, tos katampi. Mung husus artikel artikel sampurna mah moal tiasa dilebetkeun. Margi nu dietangna anu taratas bae. Salam --Aditia.Gunawan (sawala) 7 Nopémber 2011 15.28 (UTC)

Artikel Lolos[édit sumber]

Halo kang Imam,


kan akang kurang 9 artikel rintisan ya?


Bisa kasih ke saya 9 artikel tersebut agar bisa lolos ke putaran ketiga?

Salam,


 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 10 Nopémber 2011 01.23 (UTC)


Halo Kang Imam, dari 22 artikel yang diajukan melalui swala kang adit, saya telah cek dan ternyata hanya 16 artikel rintisan yang memenuhi kriteria, sisanya bercampur dengan artikel sempurna dan artikel yang kurang lengkap kriteria. Jadi akang kurang 5 artikel rintisan lagi untuk lolos ke putaran berikutnya.
Berikut artikel yang lolos kriteria, antara lain:
  1. Gending Sriwijaya
  2. Prasasti Telaga Batu
  3. Karya Ilmiah
  4. Cikeruhan
  5. Kiliningan
  6. Sri Maharaja Tarusbawa
  7. Kandagan
  8. Topéng Priangan
  9. Tari Merak
  10. Logam
  11. Agama Hindu Dharma
  12. Catur Warna
  13. Rumah Gadang
  14. Tambo Minangkabau
  15. Torowongan Lampegan
  16. Pararaton


Salam,


 Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 10 Nopémber 2011 02.08 (UTC)

SELAMAT Akang LOLOS dan berhak untuk meneruskan ke putaran ketiga terhitung dari hari ini.
Salam.  Hendra Coat of Indonesia.pngsawala 10 Nopémber 2011 11.52 (UTC)

Lulus Undak 1[édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 1!.

Cag!


Salam D'SpecialOne (sawala) 11 Oktober 2014 06.17 (UTC)

Mamanawian[édit sumber]

Nandes kang artikelna! Mung abdi hoyong ngedalkeun saran pikeun papanjangan tina DPR téh kumaha mun jadina "Déwan Pangwakil Rahayat", jadina asa sunda pisan kitu tah. Punten saatosna. Cobi sawalakeun ka para kuncén kang ngeunaan saran ieu. Panuhun. --Uchup19 (sawala) 13 Nopémber 2014 09.55 (UTC)

Invitation[édit sumber]

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, Rakhmanhakim,

The Editing team is asking for your help with VisualEditor. I am contacting you because you have switched out of VisualEditor several times. Please tell them what they need to change to make VisualEditor work for you, so that you didn't need to switch to the wikitext editor. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 25 Maret 2015 20.57 (UTC)

Réngsékeun Undak 2[édit sumber]

Sampurasun kang Imam!
Aduh éta kantun sakedik deui kanggo ngaréngsékeun undak 2. Kantun nambihan 5 koméntar deui, nya. Diantos pisan koméntarna! --ilhamkang (sawala)

Rampés kang! Manawi tiasa ditingali deui kang kaca klaim undak dua na margi sim kuring nyeratkeun ogé tutumbu ka kaca sim kuring ngoméntaran. Janten tabél téh aya dua baris, artikel sim kuring sareng judul artikel anu sim kuring koméntaran. Hatur nuhun. RakhmanHakim 7 April 2015 04.29 (UTC)
Sip! parantos diparios. Wilujeng nya kang Imam, ayeuna mah tos lulus undak 2. Mangga lajengkeun kana undak 3. Hadiahna diantos wé, nuju dikintun. -- ilhamkang (sawala) 8 April 2015 01.45 (UTC)

Wilujeng, Anjeun Lulus Undak 2[édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 2!.

Cag!


A.R Dipusparaga (sawala) 7 April 2015 14.43 (UTC)

Re:Ronda[édit sumber]

Sampurasun, Kang Imam!
Tina hasil ngaronda kana laporan dina kaca klaim undak 3, umumna syarat dina undak 3 parantos kacumponan ku kang Imam. Ieu di handap wincikanana:

  • Syarat 1: Nyieun 10 artikel anyar
10 artikel anu dilaporkeun kana kaca klaim undak 3 ku kang Imam tos nyumponan syarat minimal, mung langkung saé upami unggal kalimah ditambihan rujukan référénsi.
  • Syarat 2: Ngaropéa (édit) 5 artikel sorangan kalawan dikoméntaran ku pamaké séjén
Teu acan aya laporanana. Diantos pangropéana.
  • Syarat 3: Nyieun citakan (naon baé)
Aya 6 citakan anu tos didamel, ieu tos langkung ti cekap. Ku kituna, ieu syarat tos kacumponan.

Sok ah sakedik deui réngsé! :)
Salam baktos, --ilhamkang (sawala) 12 April 2015 13.31 (UTC)

Wilujeng, Anjeun Lulus Undak 3[édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 3!.

Cag!


A.R Dipusparaga (sawala) 13 April 2015 15.01 (UTC)

Ngaronda undak 4[édit sumber]

Sampurasun, Kang Imam!
ieu hasil ngaronda samentara dina undak 4 anu tos didamel ku kang Imam, dumasar kana sarat undak 4.
Artikel Anyar:

Ngaropéa artikel séjén:

Citakan (infobox):

  • Anu tos didamel aya 4 citakan. Tos nyumponan sarat minimal undak 4.

Koméntar umum:
Upayana saé pisan, katawisna sumanget kang imam nuju luar biasa, yeuh. Kantun ngaropéa deui artikel anu dikoméntaran ku simkuring, nya. Kango hanca sésa anu teu acan kacumponan nyaéta:

  1. Artikel anyar kurang 9 deui
  2. Ngoméan artikel batur - minimal 5 artikel
  3. Béntang pangajén - kanggo béntang pangajén kedah dipasihan ku batur. Carana témbongkeun antusias anu luhur kana hal anu spésifik. Upama tos katémbong éksisténsina, batur tiasa waé masihan béntang ka Kang Imam.

Wilujeng ngalajengkeun. Sumanget Kang Imam! :)
Cag.
ilhamkang (sawala) 15 April 2015 07.12 (UTC)

Wilujeng, Anjeung lulus undak 4![édit sumber]

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 4!.

Cag!
ilhamkang (sawala) 22 April 2015 03.00 (UTC)


Diantos artikelna[édit sumber]

Sampurasun, Kang Imam!
Diantos seratan kanggo nyumponan tugas dina undak 5. Ieu undak 5 téh peryogi gaduh anggota kelompok. Rupina tiasa nyandak ti salah sahiji pamilon Wiki Sabanda anu tos kadaptar, atanapi ngajakan réréncangan Kang Imam nu sanésna supados ngiringan ieu pasanggiri. Lebar, kang, tos satengah jalan. Kantun satengah jalan deui kanggo kéngéng hadiah utama. Cag.--ilhamkang (sawala) 10 Méi 2015 14.14 (UTC)

Gabung ka kelompok dina undak 5[édit sumber]

Sampurasun Kang Imam,
Saluyu sareng hasil rapat sareng panata pusat Wikimedia Indonesia dina kaping 23 Juni 2015, simkuring kapapancénan kanggo ngiring gabung ka kelompok Kang Imam supados tiasa mantosan ngokolakeun kelompokna. Mangga bilih aya anu badé ditaroskeun atanapi dibadantenkeun, calling..calling wé nya.. Cag ah
Hatur nuhun ^_^
Salam.. --A.R Dipusparaga (sawala) 26 Juni 2015 13.10 (UTC)

Anggota Kelompok dina Undak 5[édit sumber]

Wilujeng siang Kang,
Kanggé undak 5, kumaha tos kénging anggota kelompokna?
Salam --A.R Dipusparaga (sawala) 28 Juni 2015 03.37 (UTC)

Re: Undak 5[édit sumber]

Wilujeng énjing Kang,
Sesah kumaha? Tos dikontak para pamilon nu sanésna? Cobi dikontak via telpon, list heula saha nu badé diajak janten anggotana, teras wartosan abdi engkin ku abdi dipasihan nomer kontakna.
Sumanget. --A.R Dipusparaga (sawala) 2 Juli 2015 00.57 (UTC)

Uleman Ngabuburit[édit sumber]

Wilujeng énjing Kang Imam,
Dihaturanan sumping dina acara Ngabuburit Bareng Wikipédia nu baris dilaksanakeun dina:

dinten: Rebo, 8 Juli 2015
tempat: Co & Co Working Space Jl. Dipatiukur No. 5 (Dago), Bandung
waktu: Jam 16.00-20.00

Agénda acara:

  1. Silaturahmi antar pamaké Wikipédia
  2. Ngabuburit bari ngédit artikel bareng
  3. Bukber (buka puasa bersama)

Acara ieu dijamin HARATIISSS tur aya doorprizena ogé.
Tong hilap nyandak léptop atanapi gadget nu sanésna nya.
Kanggé kalancaran acara, mangga konfirmasi heula kasumpinganana ku cara ngawaleran ieu uleman (tiasa/henteuna sumping) dina obrolan kaca pamaké sim kuring.
Diantos pisan kasumpinganana. Hatur nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 2 Juli 2015 03.23 (UTC)

Kontribusi 29 Juni -5 Juli 2015[édit sumber]

Sampurasun Imam!
Ieu hasil ngaronda kontribusi mingguan sadérék ti tanggal 29 Juni - 5 Juli:

Ningali tina éta statistik, katawisna Kang Imam sakedik pisan nyerat nya. Mugi tiasa ditambihan deui suntinganna. Tong hilap kanggo ngadamel kelompok tea. Sumanget! --ilhamkang (sawala) 7 Juli 2015 14.27 (UTC)

Panutupan Wiki Sabanda[édit sumber]

Sampurasun!
Sayembara Wiki Sabanda parantos ditutup kaping 14 Maret 2016 jam 23.59 WIB. Hatur nuhun kana ilubiung sadérék Rakhmanhakim dina ieu sayembara. Sadaya hasil anu parantos dipidamel ku sadérék nuju dirékap.

Hasil ahir tina ieu sayembara diumumkeun langsung dina acara panutupan. Ku kituna, panata calagara Wiki Sabanda seja ngulem sadérék Rakhmanhakim kanggo sumping dina acara nu dimaksad, dina:

Dinten, kaping : Kemis, 24 Maret 2016. '
Jam : 13.00-14.00 WIB
Tempat: Aula Perpustakaan Ajip Rosidi, Jl. Garut No. 2, Kota Bandung.

Sanaos sayembara tos lekasan, kontribusi sadérék dina ngokolakeun Wikipéda teras diantos pisan, sangkan Wikipedia Basa Sunda tiasa teras hirup.

Cag.

Panata Calagara
ilhamkang (sawala) 15 Maret 2016 03.27 (UTC)