Tétén Masduki

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Tétén Masduki

Tétén Masduki nyaéta salah sahiji aktivis Indonesia (gumelar di Limbangan Garut, 6 Méi 1963; umur 56 taun).[1][2] Sanggeus tamat ti SLA nuluykeun ka Jurusan Ilmu Kimia dan Matematika IKIP Bandung.[2] Minangka mahasiswa, loba ngayakeun sawala ngeunaan pamikiran filsafat sosial.[2] Sanggeus lulus digawé minangka guru di SMKK Tangerang (1986-1990).[2] Kungsi milu kursus salila 3 bulan di Tunisia taun 1990.[1] Mimiti gawé di LSM dina Institute of Human Rights Information and Studies (INSAN), salah sahiji organisasi ngeunaan informasi jeung studi Hak Asasi Manusia.[1]
Taun 1990 Tétén eureun jadi guru tur ancrub sagemblengna di LSM.[2] Tuluy ngagabung jeung Yayasan Lembaga Bantuan Hukum (YLBH) di Jakarta minangka Pupuhu Divisi Perburuhan.[2] Sanggeus 9 taun di Divisi Perburuhan tuluy jadi Koordinator Badan Pekerja Indonesian Corruption Watch nu dijieun ku YLPBI.[2] Ngaran Tétén kasohor nalika ngabongkar kasus Mayjén Andi M.Ghalib minangka Jaksa Agung nu teu bener dina ngurus berkas-berkas Présidén Soeharto nalika pamaréntahan B.J Habibie.[2]

Karir[édit | édit sumber]

  1. Staf panalungtik di Institut Studi dan Informasi Hak Asasi Manusia (1978).[3]
  2. Kepala Litbang Serikat Buruh Merdeka Setiakawan (1989).[3]
  3. Kepala Divisi Perburuhan Yayasan Lembaga Bantuan Hukum Indonesia (1990).[3]
  4. Koordinator Forum Solidaritas Buruh (1992).[3]
  5. Koordinator Konsorsium Pembaruan Hukum Perburuhan (1996).[3]
  6. Pupuhu Badan Pekerja Indonesia Corruption Watch (1998).[3]
  7. Anggota Ombudsman Nasional (2000).[3]
  8. Sekretaris Jenderal Transparency International chapter Indonesia (2009).[3]

Penghargaan[édit | édit sumber]

  1. Suardi Tasrif Award 1999, jasana ngungkab kasus suap Jaksa Agung Andi M. Ghalib.
  2. Magsaysay Award 29 Agustus 2005.[4]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c Profil Teten Masduki (id) (Diakses tanggal 10 Nopember 2011)
  2. a b c d e f g h Tim Redaksi.2000.Ensiklopedi Sunda Alam, Manusia dan Budaya.Jakarta:Pustaka Jaya dan Yayasan Kebudayaan Rancage
  3. a b c d e f g h Teten Masduki (id) (Diakses tanggal 10 Nopember 2011)
  4. Tokoh Indonesia di sungsi kaping 14 April 2015


Nulis.jpg