Purwacaraka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Purwacaraka (gumelar di Beograd, Yugoslavia, 31 Maret 1960; umur 59 taun[1]) nyaéta saurang musisi jeung komponis Indonésia, anu kawentar minangka pamusik dina sawatara acara di tipi.[1] Purwacaraka ogé ngadegkeun sakola musik Purwacaraka Music Studio anu cabangna geus aya dibabaraha kota di Indonésia.[1] Purwacaraka nyaéta putra papasangan Soedjono Atmotenojo jeung Soerjani Oesoep.[2] Anjeunna lanceuk ti Thea Ika Ratna jeung Trie Utami Sari.[2] Purwacaraka lulusan ti Institut Téknologi Bandung (ITB) Jurusan Téknik Industri.[1] Ari istrina nyaéta Sri Susanti anu ditikah dina taun 1981, saterusna dipaparin 3 anak, Aditya Purwa Putra, Andrea Miranda Dwisanti Putri jeung Amanda Chitarra Utami Putri.[1]

Karir di Widang Musik[édit | édit sumber]

Ari resepna kana musik geus ti keur leutik.[1] Umur 7 taun geus mimiti diajar Piano Klasik ku A Becalef saurang guru piano kabangsaan Hongaria nu dumuk di Bandung.[1] Keur kitu téh, anjeunna sok meunang pagawéan, ti mimiti acara hajat pertikahan nikakeun réuni barudak sakolaan.[1] Malahan mah pernah digawé di hiji parusahaan musik, jeung sok midang di Malaysia jeung Singapura.[1] Minangka wangun kareueusna kana musik, Purwa ngadegkeun sakola musik anu dingaranan Purwacaraka Music Studio.[1] Puluhan taun sakola éta digugulung, nikakeun geus miboga 50 cabangna di sabudeureun Indonésia.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k profil.merdeka.com. 2014. Purwacaraka. Jakarta: Index Profil.
  2. a b http://www.tokohIndonésia.com. 2013. Musisi Lulusan ITB. Indonésia: Tokoh Indonésia.